Olutarvio: Van Steenberge Piraat Triple Hop

1 kommenttia
 

Piraat Triple Hop

Panimo: Van Steenberge, Belgia
Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale
Alkoholipitoisuus: 10,5%
Saatavuus: Alko (4,56€ / 0,33l)

Piraat Triple Hop on Alkon tämän kevään uutuuksia. Kyseessä lienee reilummin humaloitu versiointi panimon perus-Piraatista, joka sekin on 10,5% belgityylinen vahva ale. En ole perusversiota maistanut, joten en osaa siihen verrata. Van Steenbergen muita tunnettuja oluita on mm. Gulden Draak. Alko on mitannut oluesta 27,1 EBU-yksikköä katkeruutta, eli katkeroa on about saman verran kuin Rekolan Munkintiessä. Alko itse tietää kertoa, että "samankaltaisia tuotteita" olisi Suomenlinnan Hoppe IPA, joka on brittityylinen India Pale Ale... Noh, Alko on Alko eikä ilmeisesti muuksi muutu.

Raaka-ainelistaus on seuraavanlainen: Kaivovesi, pilsnermaltaat, Spalt- ja Hallertau-humalat, riisi, sokeri, hiiva, karamelliväri. Karamelliväri herättää pientä ihmetystä - olut on siis värjätty, mutta miksi ihmeessä? Eikö pilsnermaltaista tuleva luontaisen kultainen väri ole miellyttänyt? Mukana on myös riisiä ja sokeria, joista sokeri on vahvoissa belgeissä perusraaka-aine. Riisi sen sijaan on harvinaisempi, mutta sillä on sama tarkoitus kuin sokerillakin - pitää runko kepeänä ja nostaa alkoholipitoisuutta.


Hieman utuisen oranssihtava olut, jonka vaahto on suurikuplaista ja ilmavaa. Tuoksussa on makeahkon sokerista alkoholin lämpöä ja "belgihedelmää", eli päärynänkuorimaista ja omenasosemaista tuntumaa. Humalien kukkaisia aromeita nousee hieman, mutta ihan perusbelgistä vaikuttaisi olevan kyse. Maku on makeahko, hieman alkoholimainen ja hedelmäsoseinen. Humaloinnin kukkaisuutta ja katkeroa on perusbelgiä hieman runsaammin, mutta kaikki maut - ne hyvätkin - tuntuvat peittyvän makeahkon alkoholisen yleiskuvan alle. Hunajaisuutta pilkahtelee siemaillessa, mutta se on laiha lohtu. Suutuntuma on täyteläinen ja hieman tahmaava. Turhan alkoholinen kokonaisuus, runko ei kanna vahvuutta kunnialla.

Yhteenveto

Turhan alkoholinen kokonaisuus
ARVOSANA: 7

1 kommentti:

  1. Perus Piraat, joka kulki muistaakseni nimityksellä belgian-IPA oli kyllä hyvin paljon parempi. Joskus Bier-deluxe semmoista toimitti. Suosittelen maistamaan!

    -James

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.