Maistelussa Crew Republic X 2.1 Barley Wine

0 kommenttia
 
Tilasin tällaisen Barley Winen tammikuun lopulla Bier-Deluxesta ja nyt vihdoin viime lauantaina tulin nauttineeksi sen grillikodan lämmössä. Pakko sanoa heti kärkeen, että tykkäsin oluesta todella paljon. Tämän jälkeen kaadoin lasiin vielä samassa tilauksessa tulleen Anchor Old Foghorn Barley Winen, joka on minun ehdottomia suosikkejani, mutta se ei tällä kertaa maistunut aivan niin hyvin kuin tämä Crew. Foghorn oli vuoden 2014 versiota, jota en ollut ennen maistanut, ehkä huonoin maistamani versio, mutta ei missään nimessä huono - oikeastaan varsin mainio, mutta Crew oli nyt hekumallisempi.

Crew on saksalainen craft-valmistaja, jonka oluita arvioin viime syksynä blogiin useammankin. Noiden maisteluiden perusteella panimon oluiden taso on hieman vaihteleva, mutta parhaimmillaan erittäin hyvä. Panimon X-sarjalaiset ovat koeversioita - reseptejä, jotka ovat ensimmäistä kertaa tuotannossa. Niin panimo ainakin väittää, vaikka voihan kyse olla siitäkin, että tusinakeitot myydään prototyypin nimellä ja reittaajat ostaa tikin pois. No, tämän maistelun perusteella ei mistään tusinakamasta voida kuitenkaan puhua. Raaka-aineina Pilsner ja Crystal maltaat, sekä Herkules, Fuggles ja East Kent Goldings humalat. Humalien perusteella on lähdetty hakemaan brittityylistä vibaa. Katkeruutta on 60 IBUa.

Kauniin punertava, mutta vaahdoltaan niukka olut. Viskositeetti vaikuttaa heti kaataessa tuhdilta. Tuoksu on massiivisen maltainen - toffeeta, leipää, karamellia. ISOA MEININKIÄ! Hitunen asiaankuuluvaa sikunaisuuttakin nousee läheltä nuuhkiessa. Olut on täyteläinen ja makea, mutta tasapainoinen. Maussa on marmeladia ja aprikoosisosetta - hillomaista sokerisuutta. Lopussa nouseva katkeruus ja Chuck Norrisin roundhouse-kickin veroinen alkoholin lämmin potkaisu pyyhkivät kuitenkin tahmeuden suutuntumasta pois ja jälkimaku jää hyvin miellyttävän kuivahedelmäiseksi. Ei tällä oluella oikeastaan ole mitään uutta Barley Wine -genreen tarjota, mutta kun toteutus on hyvä ja kokonaisuus toimii, niin onhan se pirun nautittavaa.

ps. Bier-Deluxesta olut oli jo myyty loppuun, mutta Saveur-Bieressä näyttää tällä hetkellä ainakin olevan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.