Olutarvio: Brewdog Brixton Porter

0 kommenttia
 

Brixton Porter

Panimo: Brewdog, Skotlanti
Oluttyyli: Portteri
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Saatavuus: Ulkomailta (Ostopaikka: Bier-Deluxe)

Skottipanimon Brixton Porterista ei oikein tahdo löytää tietoa panimon omilta sivuilta. Googlettelu kertoo reseptin olevan alunperin panimon vuoden 2013 Prototype challengesta, joka lienee jonkin sortin prototyyppiskaba. Brixton Porterin piti kaiketi alunperin olla Brewdogin Brixtonin baarin avajaisjuhlallisuuksia varten, mutta baari ei koskaan auennutkaan. Pullon ikä jää myös hämärä peittoon, mutta saattaa siis olla jo hieman aikaa nähnyt. Etiketin eräkoodi on 306 DBBB, päiväystä on vielä kuitenkin reilusti jäljellä - parasta ennen on 21/08/15. Tilasin oluen Bier-Deluxesta Saksasta pari kuukautta sitten, mutta enää sitä ei kaupan valikoimassa näy. Mikäli olut alkaa kiinnostamaan, niin Ales By Mailissa ainakin näyttäisi olevan.

Maltaina: Extra pale, Dark crystal, Roast barley, black. 
Humalina: Victoria’s Secret, Bramling Cross, Challenger

5% perusportteri ei etukäteen aiheuta suuria riemunkiljahduksia - etukäteisodotukset pyörivät jossain perusvarman (unohdettavan) suorittamisen tai sitten Brewdogille joskus ominaisen yliyrittämisen (ylihumaloinnin?) maisemissa, mutta voin ilokseni todeta heti alkuun, että tämä olut yllätti oikein positiivisesti. 

Lasiin kaatuu musta ja beigesti vaahtoava olut. Tuoksu on paahtomaltainen, liitumaisen kuivahko, mineraalimainen ja miellyttävän runsaan kahvimainen. Yllättävän intensiivinen tuoksu vain 5% portterilla. Mukaan mahtuu hieman savuisiakin vivahteita. Maku on myös hyvä. Kuivahko, mutta tasapainoisen katkera - nyt ei ole ylilyöntejä. Kahvia on runsaasti, samoin maanläheistä turvemaista paahteisuutta. Jälkimaku tuo kitkerää tummaa suklaisuutta pakettiin. Runsasmakuinen, maukas ja tasapainoinen. Ehdottomasti Brewdogin parempaa tuotantoa!  

Yhteenveto

Runsasmakuinen portteri
ARVOSANA: 8½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.