Olutarvio: Saimaan Tolkku Ale

0 kommenttia
 

Tolkku Ale

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi (Mikkeli)
Oluttyyli: Golden Ale
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Citymarket, Rauma)

Suruviesti tavoitti tänään suomalaiset oluiden ystävät - Saimaan Juomatehtaan omistaja, Olutliiton Hyvä Tuomas 2014,  Pertti Oksa nukkui pois vaikean sairauden uuvuttamana. Olutliiton muistokirjoituksesta saa hyvän kuvan miehen urasta. Haluan omalla tavallani kunnioittaa Pertin muistoa julkaisemalla tämän jo aiemmin nauttimani Saimaan Juomatehtaan oluen arvion.


Tolkku Ale on Tolkku käteen -yhteisön ja Saimaan Juomatehtaan yhteistyön tulos, olut, joka taistelee tolkullisemman alkoholipolitiikan puolesta. Oluen tuottokin menee alkoholipoliittiseen kampanjointiin, joten Tolkkua juomalla voi siis omalta osaltaan vaikuttaa. Oluen speksit näette ylläolevasta kuvasta. Helposti juotavaa, hedelmäistä ja katkeroiltaan maltillista golden alea lienee siis haettu.  Ruokala.net kirjoittaa:
- Kiristyvä alkoholipolitiikka ja ulkomaisia yrityksiä suosivat sääntelytoimet vaikuttavat laajalti suomalaisiin työpaikkoihin. Samalla kiristyvällä sääntelyllä kansalaisten sananvapauden toteutuminen on vaakalaudalla, toteaa Tolkku käteen -ryhmän vetäjä Cyde Hyttinen.

- Haluamme tuoda esille mistä suomalaisessa olutkulttuurissa on kyse. Valmistamamme Tolkku Ale on varta vasten kampanjaa varten valmistettu samettisen maltainen ja trooppisen hedelmäinen käsityön taidonnäyte. Haluamme kuluttajien nauttivan laatua määrän sijasta, Saimaan Juomatehtaan varatoimitusjohtaja Jussi Laukkanen sanoo. Kirkas, kauniin kultainen, mutta melko niukasti vaahtoava olut. Tuoksu on kukkainen, sitruksinen ja hitusen greippine - yleisilmeeltään raikas, jopa pirskahteleva. Maku on hieman hunajainen, kukkainen ja raikas. Kokonaisuus muistuttaa aika paljon brittityylisiä golden aleja, vaikka humalat ovatkin jenkkejä - se johtuu oluen terävän kuivakasta rapsakkuudesta, joka on brittien suunnalla tyypillisempää. Jenkit ovat monesti enemmän pyöreän makeita. Suutuntuma on kevyt ja hiilihappoisuus aika kovaa Saimaalle ominaiseen tyyliin. Hyvä raikas olut, ei sen kummallisempaa. Toiminee useimpien makuun ja on ehdottomasti paikallaan kantaaottavana ja keskustelua herättävänä oluena, mahdollisesti samalla käännyttäen taas pari keppananjuojaa maistuvampien oluiden pariin.

Yhteenveto

Raikas ja rapsakka golden ale
ARVOSANA: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.