Olutarvio: Saimaan Brewer's Special Saison

4 kommenttia
 

Brewer's Special Saison

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi (Mikkeli)
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Alkosta rajoitetun ajan (4,39€ / 0,33l)

Saimaan Juomatehtaan lähettämässä näytesetissä oli mukana myös tätä Saisonia, mutta nyt maistelussa kuitenkin jo aiemmin itse ostamani pullo. Samaa erää lienee tosin lahjapullokin. Tämä olut on ollut jo reilun kuukauden päivät saatavilla Alkon käsityöläisolutvalikoimasta. Maltaina tässä Pils, Vienna ja Vehnä. Katkeruutta on 47 EBUa ja humalina jenkkiläiset Columbus ja Cascade - eli tyylin alkuperäisiä eurooppalaisia "noble hop" -lajikkeita ei ole tällä kertaa suosittu. Tällä kertaa panimon kotisivujen speksitkin ovat oluen osalta virheettömät - niitä ei nimittäin ole.


Kirkkaanlainen, kultaoranssi ja runsaan höttöisesti vaahtoava olut. Tuoksu on aromaattisen raikas - päärynän- ja omenankuorimaista belgihedelmää, viljaisuutta ja greippisyyttä sekä sopivasti hiivan mausteisuutta. Mainio raikas saisonin tuoksu. Suutuntuma on kovahkon hiilihappoinen ja maku päättyy metalliseen klangiin - pahus! Tuoksu antoi odottaa huomattavasti miellyttävämpää kokemusta. Hiilihappoja voi viedä pois lasia pyörittelemällä mutta metallisuus pysyy. Maussakin on tuoksusta tuttuja hyviä elementtejä - päärynäistä hedelmäisyyttä, hiivan mausteisuutta ja greippisyyttä - mutta ne jäävät metallisen viimeistelyn varjoon. Kokonaisuus ei ole kovinkaan nautittava. Toinen pullo täytynee jättää odottamaan kesää ja ottaa sitten uusintamaisteluun. Palailen asiaan, mikäli mielipide oleellisesti muuttuu.

Yhteenveto

Pettymys
ARVOSANA: 6+

4 kommenttia:

 1. Metallisuus ei kyllä vastaa omaa kokemustani tästä lainkaan. Raikasta herkkua oli alusta loppuun! Lieköhän pullossa vika, suosittelen kokeilemaan uudelleen.

  otornber

  VastaaPoista
 2. Ei vastaa metallisuus minunkaan kokemusta. Blogisti on lisäksi ilmeisesti nauttinut tämän kaatamatta hiivaa lasiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väärin nautittu? Ihan normi proseduurin mukaan ensin ilman hiivoja ja sitten hiivoilla.

   Poista
 3. Minusta tämä oli pienpanimosetin parhaimmistoa, todella raikas ja kesäinen olut, muistutti hieman jopa Schneider Hopfen-weissea. Tässä oluessa ei välttämättä edes ole eduksi kaataa sameimpia pohjahiivoja sekaan, koska se syö aromihumaloinnin raikkautta.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.