Olutarvio: Laitilan Kievari Tuomas Saison

2 kommenttia
 

Kievari Tuomas Saison

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Suomi (Laitila)
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 5,4%
Saatavuus: Alko (2,99€ / 0,33l)

Syntisen Kukko Pils tölkiksi maalatun vesisäiliönsä vuoksi kasitiellä kulkevaa kansaa alkoholisoiva Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on onnistunut tekemään maailman kahdeksannen ihmeen. Se on saanut oluensa Alkon hyllyyn - mahtava suoritus! Wirvoitusjuomatehtaan panimomestari on vuodesta 2009 alkaen valmistanut Olutliiton Hyväksi Tuomaaksi valitun henkilön kanssa yhteistyöoluen. Vuoden 2013 Hyvä Tuomas oli Mustialassa oluentekijöitä kouluttava ja Kuninkaankartanon Panimon toiminnasta vastaava Lassi Puupponen - olutalan elävä legenda Suomessa. Lassin kanssa valmistettu Saison -tyylinen olut on Tuomas-sarjan ensimmäinen yli 4,7% tuote. Täysmaltainen, Magnumilla ja klassisella EKG:llä, eli East Kent Goldingsilla humaloitu olut. Plussaa hinnasta, joka on painettu alle kolmen euron.



Hieman utuinen kultaoranssi olut, jonka vaahto katoaa melko nopeasti. Tuoksu on mandariinimainen, hieman belgihiivaisen hapan ja hunajamelonimainen. Ei kovinkaan iskevää hiivan mausteisuutta ja humalan käyttökin vaikuttaa varovaiselta. Maussa on aluksi hieman mandariinimaisuutta, karamellimaisuutta ja mausteisuutta. Loppupuolisko jää tyhjän päälle, humala ei pure ja olut tuntuu valjulta. Jälkimaku kääntyy hieman yrttiseen ja ruohoiseen suuntaan, kevyttä katkeruutta nousee esiin, mutta too little too late. Kokonaisuus kärsii turhasta varovaisuudesta ja koko homma tuntuu jäävän puolitiehen. Pettymys.

Kyllä saisoniin pitää laittaa kunnolla humalaa ja sitä hiivaakiin pitää kiusata ja kiduttaa niin, että se pentele ulostaa ne pippurisuudet ja sopivat happamuudet sinne tankkiin.

Yhteenveto

Turhan varovainen viritelmä, ei toimi.
ARVOSANA: 6½

2 kommenttia:

  1. "Pettymys" tiivistää kyllä tämän oluen nasevasti yhteen sanaan. Harmi.

    VastaaPoista
  2. Pettymys ja herne...

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.