Luento Perinteisen joulusahdin valmistuksesta 18.11.2014 Rauman kansalaisopistolla

0 kommenttia
 
Kuten otsikko kertoo, järjestetään Rauman kansalaisopistolla 18.11 luento perinteisen joulusahdin valmistuksesta. Luennoitsijana toimii allekirjoitettu, eli itseoppinut sahdintekijä Harri Metsäjoki. Luennon tavoitteena on havainnollistaa sahdin kotivalmistuksen työvaiheet aina raaka-aineiden hankkimisesta valmiin sahdin nauttimiseen asti. Ensimmäisellä tunnilla aloitetaan kertomalla lyhyesti mitä sahti on ja käydään läpi hieman sahdin historiaa, jotta ymmärretään miksi sahti on niin hyvää kuin se onkin. Perehdytään sahdin raaka-aineisiin - mitä tarvitaan, mitä maksaa ja mistä niitä saa. Käydään läpi mitä välineitä tarvitaan ja mitä työvaiheita sahdintekoon kuuluu. 

Välissä kahvitauko, jonka voi myös viettää luentosalissa luennoitsijan kanssa mäskiä kiehautellen.

Toisella tunnilla perehdytään enemmän itse tekemiseen. Täytetään kuurna katajanoksilla ja mäskillä, jonka jälkeen lasketaan pieni erä sahtivierrettä käymisastiaan. Toinen tunti on siis enemmän tekemisen havainnollistamista ihan konkreettisesti sahtia tehden. Täytetään luentosali panimotuvan tuoksuilla. 

Tule mukaan ja opi tekemään sahtia! Ilmoittautumiset: http://www.rauma.fi/kansalaisopisto/ilmoittautuminen.htm koodilla 9991123


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.