Olutarvio: Brewdog Alpha Pop

2 kommenttia
 

Alpha Pop

Panimo: Brewdog, Skotlanti
Oluttyyli: Ruis Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat

Kuuluisan skottipanimon räväkän värinen etiketti herätti pikaisella kauppareissulla huomion, vaikka olin vaan aikeissa kävellä juomaosaston läpi. Harjaantunut silmä erottaa näemmä uutuusoluet katsomattakin. Olut on jenkkityylinen (humalat Columbus ja Ahtanum) pale ale, jossa on käytetty ohramaltaan rinnalla ruista. Itse en aluksi huomannut, että oluessa on kaksi etikettiä, päällimmäisessä vahvuus on 4,5% ja alimmaisessa 4,6% - ovat ilmeisesti joutuneet etiketin korjaushommiin.Kirkas, väriltään kultaoranssi ja vaahdoltaan runsas sekä ilmava olut. Tuoksu on voimakkaan sitruksinen ja mäntymetsäinen - mennään jopa hieman raa'an pellettimäisyyden puolelle, mutta se on selvää, että humalaa on paljon. Hieman saippuaisuuttakin. Maku on kovahko ja katkera. Alussa paletille vyöryy mäntyistä ja havuista humalointia, keskivaiheilla alkaa tuntumaan hieman karamellimaista maltaisuutta, joka loppua kohti muuttuu enemmän rukiiseksi. Jälkimaussa tiukasti greippiä ja hieman trooppisempiakin sävyjä, havuisuuskin jatkuu yhä. Olipa tiukka humalointi, odotin hieman lässympää ja vetisempää, mutta nyt yllätti Brewdog pitkästä aikaa positiivisesti. Laadukas maitokauppavahvuinen. Ainoat valitukset suutuntumasta, joka on hieman kovahko ja aavistuksen karkea.

Yhteenveto

Tiukasti humaloitu ruisolut
ARVOSANA: 8-

2 kommenttia:

  1. Mitä tuo "pellettimäisyys" tai "raaka pellettimäisyys" tarkoittaa? Siis tiedän kyllä, miltä pelletit tuoksuvat. Ilmeisesti se on ainakin negatiivinen asia? Tarkoitatko sillä hyvin karkeaa humalointia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Negatiivinen asia joo, ainakin useimmiten. Riippuu vähän miten se istuu kontekstiin. Se on mulle semmosta karkeaa ja "ylihumaloidun" oloista. Karkeaa, mausteista, mentholimaista. Vastaa hieman sitä kuin nuuhkaisee humalapellettiä lähietäisyydeltä ja efekti suussa on sama kuin nuolaisisi pellettiä.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.