Olutarvio: Fuller's Wild River

1 kommenttia
 

Wild River

Panimo: Fuller's, Englanti
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Prisma, Rauma 3,99€/0,5l)

Vanha olutviidakon sananlasku kuuluu - jos siinä lukee Fuller's, ostat sen. Näin myös tapahtui, kun tämän loisteliaan panimon uusi tuttavuus Wild River tuli yllättäen Prismassa vastaan. Suhtauduin ensin vähän skeptisesti tähän panimon uuteen ilmeeseen, mutta kyllähän se vaikuttaa toimivan, sillä pullomalli erottui heti hyllystä. Etiketti mainostaa oluen olevan "Double Hopped" eli tuplahumaloitu, mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan - kenties sekä keitto, että kuivahumalaa, joka on tyylin normi muutenkin. Humalina jenkkilajikkeet Liberty, Willamette, Cascade ja Chinook.


Kirkas, kultainen ja varsin vaivattomasti vaahtoava olut. Tuoksussa on keksimäistä maltaisuutta ja kiwimäistä sekä greippistä humalaa. Erittäin raikas, pirtsakka tuoksu. Maku on kuiva ja mallaspohja keksimäinen - ei siis jenkkityylistä karamellia eikä makeutta, vaan bittermäistä kuivuutta. Kiwimäistä ja greippistä hedelmäisyyttä. Kuivaa ja napakkaa, kitalakeen purevaa, iskevää katkeruutta. Onpa raikas, oikein kunnon janojuoma. Jälkimaussa greippimehuun verrattavaa karvautta ja kukkaisuutta. Hyvää, enemmän ehkä britti- kuin jenkkityylinen humalalajikkeista huolimatta.

Yhteenveto

Kuiva ja rapsakka pale ale
ARVOSANA: 8½

1 kommentti:

  1. Hyvin toimii olutviidakon sananlasku! Koskaan aikaisemmin en ole sitä kirjoitetussa muodossa nähnyt, mutta silti on aina sitä uskollisesti toteutettu. :D

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.