Olutarvio: König Ludwig Weissbier

3 kommenttia
 

König Ludwig Weissbier

Panimo: Schloßbrauerei Kaltenberg, Saksa
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 5,5%
Saatavuus: Alkon kesän kausiolut (3,75€ / 0,5l)

Lähes neljä euroa perusvehnäisestä Alkon kesäolutvalikoimassa, hurjaa on touhu. Ostin kuitenkin, koska kyseessä on uusi tuttavuus ja koska, kuten tiedetään, olen suuri vehnäisten ystävä. Saksalaisissa etiketeissä usein mainittava Hell ei muuten suinkaan tarkoita helvettiä, vaan vaaleaa. Tähän voisi jaaritella, että König Ludwig teki aikoinaan sitä ja tätä tai mainita, että Kaltenbergin panimo lienee nykyään Warsteinerin omistuksessa, mutta se olisi hieman turhaa - perusvehnää perinteiseltä saksalaispanimolta, eiköhän maisteta jo. 


Sameahko, keltaoranssi ja tiiviin kermaiselta vaahdoltaan varsin kestävä. Ihan vehnäoluelta näyttää. Nenällä voi poimia runsasta neilikkaisuutta ja purukumia, sekä vehnäistä mallasta - mukavan raikas yleisilme. Maku jatkaa samalla tavalla, ollen vain hienoisesti banaaninen eikä juuri mausteinen - pääpaino siis runsaalla neilikkaisuudella raikkaalla purukumimaisuudella, jota taustalla vaikuttava vehnäinen happamuus tukee. Suutuntuma on melko hiilihappoinen ja siten hieman "ilmava", eli röyhyttää. Raikas vehnä, oikein juotava. Jos useampia meinaa kaataa, niin ylimääräiset hiilihapot kannattanee pyöritellä pois, ettei täyty vatsa pelkästä ilmasta. Saksalaista laatua.

Yhteenveto

Laatuvehnä, ei mitään erikoista.
ARVOSANA: 8

3 kommenttia:

 1. Onko kommenttia Maiselin veljesten vehnäoluesta. Makuja on monia, mutta itse tykästyin siihen muinoin Bayreuthissa opiskellessani. Sitä sai Alkostakin jonkin aikaa, mutta ilmeisesti menekki ei ollut hyvä, koska ei enää löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy: http://www.reittausblogi.info/2015/05/olutarvio-maisels-weisse-original.html?m=1

   Poista
 2. Hyvä suutuntuma. Taattu saksalainen vehnäolut kaupasta noin neljän euro hintaan. Maukas.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.