Olutarvio: Primátor Premium

0 kommenttia
 

Primátor Premium

Panimo: Pivovar Náchod, Tshekki
Oluttyyli: Pils
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Saatavuus: Alko (2,99€ / 0,5l)

Olutoppaan foorumin keskusteluista bongasin vahvoja suosituksia tälle pils-tyyliselle oluelle. Olihan se otettava maistoon, kun hinta-laatusuhdetta kuvattiin erinomaiseksi. Primator Premium on tyypillinen tshekkipils, 100% ohramallasta ja 100% Saaz-humalaa. 

Samoissa keskusteluissa mainittiin, että eräs tshekeissä vieraillut foorumisti oli ostanut tätä olutta ihan normaalihintaan paikallisesta kaupasta - 0,29€ / pullo. Siis täysin samaa tuotetta ja tuo on kaupan ulosmyyntihinta. Nyt hinta on Suomessa tasan kymmenkertainen, vaikka se on ostettu (oletettavasti) tuottajalta tukkuhintaan vielä halvemmalla kuin tuo 0,29€ / pullo. Näyttäisi siltä, että joku tässä mättää. Verot ja kuljetukset ym. huomioidenkin ei kymmenkertaista hintaa nyt vaan voi saada, ilman että välissä on joku täysin tehoton toimija. Toimija, johon eivät normaalit kilpailun lainalaisuudet päde. Syyttävä sormi osoittaa jälleen rakkaan monopolimme suuntaan - tarvitaanko tuota fossiilia enää mihinkään?
Kirkas, kultainen ja pirteästi vaahtoava, eloisa olut. Tuoksu on hieman diasetyylinen, puhtaan ja raikkaan viljainen sekä tuntuvasti saaz-humaloitu. Selvää Pilsner Urquell vibaa, mutta huomattavasti pehmeämmällä ja runsaammalla maltaisuudella. Olut on suussa pehmeää, mallaspeti on kuin untuvapatja ja hiilihappoisuuden pehmeyskin on vertaansa vailla. Puraisu sitten lopuksi on kuitenkin aika kesy, mutta ei tämä silti raskaaksi jää. Tyylipuhdas tshekki, pehmeä, erittäin juotava, mutta ei kuitenkaan Urquellin tasoisesti pureva ja aromihumaloitu. Pehmeämmän pilsin ystäville satavarma valinta, ei mitään valittamista. Ostan toistekin.

Yhteenveto

Erittäin pehmeä, erittäin juotava
ARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.