Olutarvio: Baumburger Heller Bock

0 kommenttia
 

Baumburger Heller Bock

Panimo: Klosterbrauerei Baumburg , Saksa
Oluttyyli: Heller Bock
Alkoholipitoisuus: 6,8%
Saatavuus: Alko (3,15€ / 0,33l)

Tämä olut nautittiin jääkiekkokisojen Suomi - Tshekki välieran aikana. Yleensä tykkään kirjoittaa jutut valmiiksi oluen nauttimisen yhteydessä, eli tässä on nyt vähän tällaisen väli- tai täytejutun makua. Halusin kuitenkin tämän oluen pääsevän linjoilla esille, koska se oli hyvä. Se oli oikein maukas ja pehmeä vaalea bock. Hieman alkoholinen, mutta 6,8% saakin hieman tuntua. Aiemmin Rauman SOPP:ssa tykkäsin kovasti Bryggeri Helsinki Maibockista, joten päätin sitten ostaa Alkosta verrokiksi tämän Baumburgerin, koska muuta vastaavaa ei oikein tarjolla ole ja tämähän on kevään uutuusoluitakin (Alkossa). En tiedä sitten mistä johtuu, että tällainen pehmeä, täyteläinen ja "turvallinen" tyyli tuntuu näin alkukesästä maistuvan oikein hyvin. Kenties olen ehkä kiskonut IPA-tyylisiä oluita viime aikoina sen verran paljon, että tällainen irtiotto perusasioiden ääreen tuntuu erittäin raikkaalta, suorastaan elämyksellistä.

Baumburgia ei pidä sekoittaa savuoluen mekkana tunnettuun Bambergiin, sillä paikkakuntien väliin mahtuu reilut 300 kilometriä. Aiemmin arvioimani Stift Engelszellin trappistit tulevat itseasiassa vain 130 kilometrin päästä Baumburgista, eli Saksan eteläosissa lähellä Itävaltaa ollaan. Baumburger on perheomisteinen luostaripanimo, joka viljenee itse ohransa ja humalatkin tulevat läheiseltä Hallerthaun alueelta. Kuulostaa kaikin puolin kannatettavalta toiminnalta. Utuisen kultaoranssi ja keskiverrosti vaahtoava vaalea bock. Tuoksu on hunajainen, kukkaisen kesäinen ja hieman alkoholin lämpöä huokuva. Suussa mukavan pehmeää, täyteläistäkin. Hunajaa, kukkaisuutta, kevyt katkero. Uppoaa hyvin, miellyttävä juoda. Alkoholi nousee lopussa lämmittäväksi ja vilahtaa maussakin. Kokonaisuutena onnistunut.

Arvion pituus lienee suoraan suhdannollinen tuon käynnissä olleen jäkismatsin jännitysmomenttiin. Tärkein käy kuitenkin ilmi, eli pehmeää, täyteläistä ja miellyttävää.

Yhteenveto

Pehmeää, täyteläistä ja miellyttävää
ARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.