Olutarvio: Saimaan Marsalkka Luomuvehnä (6%)

7 kommenttia
 

Marsalkka Luomuvehnä (6%)

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi (Mikkeli)
Oluttyyli: Weizenbock
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Alko (3,27€ / 0,33l)

Saimaan Juomatehdas on pystyttänyt uuden isomman panimon Mikkeliin. Uuden toimipisteen ensimmäisten uutuusoluiden joukossa Alkon valikoimiin puskee Marsalkka Luomuvehnän vahvempi versio. Maitokaupoista saa oluen erinomaista perusversiota, jonka arvion voit lukea tästä linkistä. Jos kerrotaan hieman taustoja nautintatilanteeseen, niin voisi kai sanoa, että kyseessä on optimaalinen hetki hienon oluen nauttimiseen. Viimeisen viikon aikana olemme muuttaneet rivitalosta omakotitalon rauhaan taajama-alueen ulkopuolelle. Koko pitkä viikko roudaamista ja lisäksi normaalit työpäivät päivätyön parissa siihen päälle. Tänään kuitenkin, vihdoin, alkoi reilun neljän viikon kesäloma ja kamatkin alkaa olla roudattu. Fiilis on siis korkealla - vapaus työn ikeestä on koittanut ja mies seisoo omalla maallaan. Nautin tätä Marsalkkaa yhden pullollisen jo viime lauantaina, mutta silloin ei ollut pitkän muuttorupeaman päälle enää kiinnostusta arvion kirjoittamiseen. Olut oli silloin varsin maukasta - mukavan täyteläistä ja "runsasta" vehnäolutta. Harmittavasti tänään on toisin, sillä tämän päiväinen pullo ei ole aivan täysin kunnossa. Olut ei vaahtoa, hiilihapot ovat lähes tiessään ja hapan, hieman pahvimainenkin maku, vaivaa jälkimaussa. Viime viikolla tällaisesta ei ollut tietoakaan. Kenties joitakin ongelmia Mikkelin uuden panimon pullotuslinjalla siis. Molemmissa oluissa parasta ennen oli 02/2014. Ei tämä nyt huonoa ole siltikään, mutta varsin kaukana viime viikkoisesta elämyksestä kuitenkin. Vedän nyt joka tapauksessa arvion tästä ilmoille. Suosittelen ostamaan pullon kokeiluun, vaikka siinä jonkinlainen riski piileekin, ettei olut ole tarkoitetussa kunnossa. Pistän tähän kaksi kuvaa, ensin viimeviikkoisen ja sitten tämänhetkisen.

Vaahtoava Marski viime lauantaina

Vain hieman ilmakuplainen Marski tänään


Pullossa on paljon hiivaa, jotka kaadan reilusti sekaan. Olut ei vaahtoa nimeksikään. Se on väriltään samea ja oranssihtava. Tuoksu on käyneen banaanimainen, hiivainen sekä vehnäisen hapan. Happamuus on pinnalla. Olut on suussa varsin täyteläinen, mutta hiilihapot puuttuvat lähes täysin. Maku on vehnäisen hapan, banaaninen ja runsaan hiivainen. Jälkimaussa esiin tulee pahvia. Kunnossa ollut pullo oli hieman makeampi eikä ollenkaan näin ylilyödyn hapan saati sitten pahvinen - siinä balanssi oli kunnossa. Alkoholi lämmittää hieman, mutta ei puske mausta läpi. Kunnossa ollessaan maukas olut. Harmi, että hyvän pullon saanti vaikuttaa olevan arpapeliä. Pistäkäähän Mikkelissä prosessi satavarmaan kuntoon niin ostelen useamminkin!

Yhteenveto

Kunnossa ollessaan hyvä vehnäbock.
ARVOSANA: ei arvosanaa

7 kommenttia:

 1. Ostin itse pullon viime viikon lauantaina ja eilen avasin sen. Pullo sanoi "plut" auetessaan. Tossa sun alemmassa kuvassakin on reilusti vaahtoa siihen nähden mitä lasiin syntyi. Ei niin hitustakaan. Maku ei ollut pilalla tyyliin salaatinkastike tai navetan meinikiä. Mutta en sitä silti juonut. Odotukset oli korkealla, mutta viemäriin meni.

  VastaaPoista
 2. Noilla taitaa korkituksessa olla jotain pahasti vialla. Katselin tänään Alkossa tarkemmin noita pulloja ja kaikissa joita tutkin oli korkki toiselta puolelta hieman "raolla" ja yksi korkki oli jopa osittain vääntynyt oudosti yhdestä kohtaa.
  Noh, otin yhden pullon kokeeksi jossa ei näyttänyt niin pahalta tuo korkki, mutta pahoin pelkään senkin olevan pilalla. Katsotaan, korkataan tänään.

  /Pils

  VastaaPoista
 3. Joo pilallahan se oli ja viemäriin meni. No eipä tarvitse enää ostaa kyseisen panimon pullotettuja oluita.

  VastaaPoista
 4. Jees, tuli maistettua tuo 6 % versio. Oli tosiaan hämäävää, kun ei tullut vaahtoa ei sitten millään ilveellä. Maku ja muut olivat silti ihan kunnossa, ei erityisempiä virheitä löytynyt. Hiilihappoa oli silti ala-arvoisesti, juoma tuntui siltä osin lällyltä.

  VastaaPoista
 5. Viemäritavaraa täälläkin. Ei kuplaakaan vaahtoa, haju ja maku tosi pahasti metsässä. Saakohan näistä mitään korvauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ovat vieneet vajaita puteleita Alkoon, mutta en tiedä saako siitä mitään takaisin. Jos jollain on omakohtaisia kokemuksia niin saa jakaa.

   Poista
  2. Pullon jossa vielä on jonkin verran tuotetta jäljellä jos vie Alkoon niin rahat saa samantien takaisin tai uuden samanlaisen tuotteen, itse vein ja otin rahat, odotellaan uutta erää ennen kuin testataan uudestaan. Aikoinaan kun Alkon EloWehnässä oli happoja vähänlaisesti niin valitin suoraan panimolle ja sain sieltä hyvityksen vaikka erän hapot kuulemma heidän rajojen alatasolle sattuivatkin.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.