Olutarvio: Fuller's Brewer's Reserve No. 2

1 kommenttia
 
Brewer's Reserve No. 2
 • Panimo: Fuller's
 • Maa: Englanti
 • Alkoholipitoisuus: 8,2% 
 • Saatavuus: Ei enää saatavilla (Ostopaikka: Helsinki, Alko Arkadia)
 • Oluttyyli: English Strong Ale

Kirjoittelin reilu viikko sitten Fuller'sin Past Masters sarjan oluista, jotka hankin joulukuun alussa Helsingin Alko Arkadiasta. Samalla reissulla mukaan tarttui myös Brewer's Reserve No. 2, joka on tynnyrikypsytetty English Strong Ale. Past Masterseja näyttäisi Arkadiassa vielä olevan, mutta tätä Brewer's Reserveä ei enää Alkon sivuilta löydy, eli 14.2.2011 saapunut 840 pullon erä lienee loppuunmyyty. Melkein vuosi siinä sitten menikin.

Brewer's Reserve No. 2 on siis tynnyrikypsytetty, sitä on pidetty aiemmin konjakin kypsytyksessä käytetyissä tynnyreissä vuoden verran, ennen kuin se on blendattu, eli sekoitettu tuoreempaan oluterään ja pullotettu. Olut ei ole ainut johon on panostettu, sillä myös pakkaus on tyylikäs - Näyttävä 0,5-litrainen pullo myydään pahvikoteloon pakattuna, samalla tavalla kuin panimon Vintage Aletkin. Tämän minun pullon pullottamisestakin on jo reilun vuoden verran, joten on lupa odottaa hyvin kypsynyttä nautintoa. 


Brewer's Reserve No. 2 on väriltään kauniisti punertavan kuparinen ja sen keskiverto vaahto on melko nopeasti katoavaa. Hetki kaatamisen jälkeen oluen pinnalla on vaahdosta jäljellä vain pieni kerros. Tuoksu on herkullinen, siinä on makeahkoa karamellimaista mallasta, rypälemäisyyttä ja tuntuvasti alkoholinpotkua. Tynnyrikypsytyksen peruja lienee tuoksusta löytyvä hento vaniljaisuus. Humalointi on hieman aromaattisen sitrushedelmäinen. Tuoksu ei tynnyrikypsytyksestä huolimatta ollut kovinkaan konjakkimainen, minulle tuli mielleyhtymiä enemmänkin madeiran tai vaalean portviinin suuntaan, mutta maussa kaikki on toisin. Maku on kuivahko, puinen, konjakkimaisen rypäleinen, hieman vaniljainen ja lämpimän alkoholinen. Humalointia on lopussa vain tasapainottavasti ja se sopiikin tähän hyvin, sillä nyt humalointi ei peitä tynnyrikypsytyksen tuomia makuja. Suutuntuma on kuivahko, melko täyteläinen ja maltillisen hiilihappoinen. Onnistunut tynnyrikypsyttely Fuller'silta.

Yhteenveto: Hitaasti nautittava konjakkimainen olutherkku.
Nautintasuositukset: Hieman viilennettynä.

ARVOSANA: 9

  1 kommentti:

  1. Itselläkin yksi tuollainen säilössä ja täytynee lähiviikkoina ehkä korkata. Innolla odotan.

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.