Olutarvio: De Molen Hel & Verdoemenis

0 kommenttia
 
Hel & Verdoemenis
 • Panimo: De Molen
 • Maa: Hollanti
 • Alkoholipitoisuus: 10,0% 
 • Saatavuus: Ulkomailta
 • Oluttyyli: Imperial Stout

De Molen, eli mylly, on Hollannin craft-beer scenen tunnetuin panimo. Ratebeerin ja Olutoppaan huippusijoilla keikkuva panimo suoltaa alvariinsa laatukamaa markkinoille, nauttii kansainvälistä suosiota ja järjestää oman olutfestarin kerran vuodessa. De Molenin oluiden saatavuus on Suomessa rajoitettu maitokauppojen ja olutravintoloiden tarjontaan, sillä tämän huippupanimon oluita ei Alkosta löydy. Maahantuojana on ansiokkaasti häärinyt Pikkulintu, joten jos De Moleneita maistella haluaa, niin suunnaksi kannattaa ottaa Helsingin Puotila ja Olutravintola Pikkulintu.

Hel & Verdoemenis (Hell & Damnation) on tyyliltään imperial stout. Alkoholipitoisuus omassa ulkomailta hankitussa pullossani on 10,0%, mutta Pikkulintu on tuonut Suomeen myös 11,9% versiota samasta oluesta. Alkoholipitoisuus kenties hieman vaihtelee erä erältä. Panimolle tyypillinen simppeli ja informatiivinen mustavalkoetiketti kertoo oluessa olevan runsas 102 EBU:n humalointi, joka on toteutettu Saaz-lajikkeella.


Täysin musta olut, jonka niukahko, mutta tiivis vaahto on näyttävän mokkainen. Jylhän paahteinen ja lakritsainen imperial stoutin tuoksu, jossa myös hieman suolaa ja runsaasti aromaattista humalaa, jonka sitrushedelmäiset sekä kukkaiset vivahteet osin peittyvät paahteisuuden alle. Pehmeähkö, tasapainoinen ja täyteläinen maku on voimakkaan paahteinen, kahvinen, suolaisen salmiakkinen ja erittäin täyteläinen sekä runsaan katkerohumaloitu. Alkoholipitoisuus täydentää makua antaen potkua ja tuntuen runsaana lämmittävyytenä. Runsas humalointi johtaa kuivahkoon ja katkeraan jälkimakuun, jossa on yrttisiä ja paikoin hieman vihannesmaisiakin piirteitä. Täyteläinen runko ei runsasta humalointia kavahda vaan tasapaino on erittäin hyvä. Lämmittävä ja runsaasti humaloitu imperial stout, tykkään!

Yhteenveto: Katkera ja nautinnollinen imperial stout.
Nautintasuositukset: Lähes huoneenlämpöisenä

ARVOSANA:9

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.