Vielä lisää Alkon syksyn uutuuksia

0 kommenttia
 
Kirjoittelin valikoimaan tulevista oluista aiemminkin, tsekkaa Alkon syksyn uutuuksia ja Lisää Alkon syksyn uutuuksia. Osa noissa jutuissa mainituista onkin jo paukahtanut A-kaupan hyllyyn, mutta vielä lisääkin on siis tulossa. 

Henrik Larkio, maahantuoja Servaalin olutvastaava, kertoo Olutoppaan foorumilla, että mainio vahva belgiale La Chouffe tulee marraskuun lopulla valikoimiin 0,33-litraisessa pullossa. Aiemmin tämä tonttuetiketillä varustettu yleisbelgi on löytynyt isossa pullossa Alko Arkadian valikoimista ja ainakin viime vuonna myös Alkon jouluolutvalikoimasta. La Chouffe sopii mainiosti vähän joka tilanteeseen ja myös ikääntyy tyylikkäästi. Chouffea odotellessa kannattaa tsekata sen tymäkästi humaloitu isoveikka Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel, joka on jo viimeiset puolitoistavuotta viihtynyt Alkon vakiovalikoimassa. Itseasiassa Chouffe Houblonia on tullut juotua paljonkin, mutta jostain syystä arviota ei ole blogiin asti päätynyt, asia pitäisi varmaan korjata. Loistava olut ja iso pullo irtoaa varsin edukkaaseen alle 8€ hintaan.

Nimimerkki Salamanteri lyö lisää löylyä kiukaaseen ilmoittamalla, että 3.10 vakiovalikoimaan paukahtaa Goose Island India Pale Ale, 0,355-litraiselle pullolle on hintaa lyöty tiettävästi 3,86€. En ole tätä ennen maistanut, joten eiköhän juttu päädy blogiin sitten kun oluen saan huulilleni. Näin ennakkoon vaikuttaisi aivan hyvältä IPAlta. 

Samana päivänä, eli 3.10, valikoimaan tulee ilmeisesti myös maitokaupankin hyllyiltä tuttu jamaikalainen bulkkilager Red Stripe, jota ostetaan kenties eniten sen hauskan lääkepulloa muistuttavan pakkauksen takia. Kuriositeettina mainittakoon, että muistaisin lukeneeni yleisurheilun MM-kisojen aikaan suomalaisen pikajuoksija Jonathan Åstrandin haastattelun, jossa hän mainitsi lempioluekseen Red Stripen, luuleeko kenties jamaikalaisen oluen tuovan jamaikalaisten vauhdin radalle? 

Viime viikolla saapui lisäksi Karhu Ruis 6,0%, sitä en ole vielä maistanut, mutta 4,6%-vahvuinen maitokauppaversio ei häikäissyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.