Olutarvio: Vakka-Suomen Prykmestar LuomuPils

2 kommenttia
 
LuomuPils

Aiemmin tällä viikolla tuli hehkutettua tätä lähipanimoni luomu-sertifioitua pilsiä yhdeksi parhaista maistamistani. Blogissa ei ollut tästä vielä juttua, joten asia oli korjattava pikimmiten. LuomuPilsiä saa onneksi Alkon valikoimista, sillä muuten myynti olisi rajattu ravintoloihin. Tämä on hyvin tsekkityylinen, mutta parempi kuin paraskin tsekkipils. Ota vaikka se aito alkuperäinen Pilsner Urquell ja tämä LuomuPils rinnakkainvertailuun ja totea itse.


Vakka-Suomen Prykmestar LuomuPils on ulkonäöltään kirkas, keltainen ja melko niukasti vaahtoava. Tuoksu on ennen kaikkea raikas, ruohoista, hieman aromaattista humalaa ja hieman viljaista mallasta. Maku on viljaisen maltainen, hyvin raikas ja runsaasti ruohoisen humaloitu. Ruohoisuus on hyvin aromaattista ja tuoreen tuntuista, todella hyvää. Suutuntuma keskitäyteläinen ja hiilihappoisuus iskevä. Raikasta juotavaa. Parhaimmillaan tuoreena.

Yhteenveto: Suomen paras pils.
Nautintasuositukset: Lähes jääkaappikylmänä. 

ARVOSANA: 8½

  2 kommenttia:

  1. Harmi kyllä ei ollut niin hyvä Pils kuin olettaa saattoi. Siis ennakkoarviot, jne. Odotin että olisi todellakin parempi kuin esim. Pilsner Urquell. Mutta mielestäni tämä jäi vähän ns. köyhäksi vaikkakin pidän Vakka-Suomen Prykmestar oluista ylipäätään. Tämä on vain jotenkin vähän laimea ns. perus Pils.

   VastaaPoista
  2. Ei tämä hassumpaa Pilssiä ollut. Kumma ja jännä kyllä, kun maistoin Kaski Tuplahumala Pilssiä. Niin hyvin, hyvin lähellä toisiaan noin maullisesti olivat. Paremmuudesta en osaa sanoa mutta, kyllä Pilsner Urquell tai Kaski Pils vie näistä kahdesta em. voiton.

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.