Olutarvio: Boulevard Brewing Smokestack Series - Double Wide IPA

0 kommenttia
 

Double Wide IPA

Panimo: Bouleward Brewing, Yhdysvallat (Kansas City)
Oluttyyli: Double IPA
Alkoholipitoisuus: 8,5%
Saatavuus: Alko (8,02€ / 0,355l)

Tämä jenkkiläinen Double IPA oli alkuvuodesta Alko Arkadian erikoisvalikoimassa isossa pullossa (0,75-litraisessa) ja nyt se tuli myös vakiovalikoiman puolelle, mutta onneksi pienessä astiassa. Nollaseiskavitosella oli nimittäin hintaa 20,5 euroa... Ei litrahinta pienessä pullossa sen halvempi ole, mutta ehkä tämä kuitenkin helpommin ostoskoriin tarttuu - psykologinen kynnys ostamiseen on pienempi. Olut on pullotettu 17.5.2013, eli ikää noin neljä kuukautta. Ihan kohtuullinen tuoreus pullokäyvälle oluelle. Retrotyylinen etiketti miellyttää silmää ja takaetiketin jonkun translatorin läpi lyödyt tekstit huvittavat hetken... Parasta ennen: katso olka pullon. Sisältää: mallasohran, humala, hive.



Boulevard on vuonna 1989 perustettu panimo, joka pitää majaansa Kansas Cityssä. Panimon kotisivut ovat informatiivisuuden osalta aivan maailman eliittiä. Oluista kerrotaan numeraalista tietoa ns. riittävästi, muun muassa hiilihappopitoisuudet pullolle ja kegille erikseen... tsekkaa vaikka tämän maistelussa olevan oluen tiedot tästä. Toisaalta tuo hiilihappopitoisuuskin on sellaista tietoa, jota en itse tarvitse, mutta jollekin se voi olla tärkeäkin tieto. Itse arvostan sitä, että valmistusaineet on lueteltu viimeisen päälle eri mallaslajikkeita ja humalia myöden. Tämän oluen valmistusaineet ovat: Pale ale-, Cara 300, Cara 120- ja Amber 50 -maltaat, humalina Zeus, Bravo, Chinook, Centennial ja Cascade. Lisäksi dekstroosi ja fariinisokeri sekä vesi ja hiiva. Ei täysmallasolutta siis, vaan sokerilla tuunattua tavaraa. Katkeruutta 71 IBU-yksikköä. Sokeri saattaa tuntua rungossa keveytenä tai sitten ei, mutta sitähän ei tiedä maistamatta, joten...


Oranssihtava, melko kirkas, vain hieman utuinen olut, jonka vaahto on massiivinen ja runsaan pitsikäs. Tuoksu on upea - pihkaista mäntymetsää ja tropiikkia, mutta tasapainottavalla karamellilla ja hedelmäsokerilla kuorrutettuna. Mentholmaisen aromaattista ja iskevää humalaa, kyllähän tämä kelpaa! Maku on myös tasapainoinen, mutta silti iskevä. Humalaa on aivan julmetusti, mutta se ei lyö yli - on harvinainen taito valmistaa olut näin, että runko ja humalointi on aivan tasan. Pihkaa, havua, tropiikin hedelmiä. Sopivasti makeutta ja pitkä katkeroinen jälkimaku. Runko on ehkä juuri sokerin käytöstä johtuen enemmän IPAmainen kuin DIPAmainen, eli raskaus vältetään ja pelkkä raikkaus jää jäljelle. Oppikirjamainen DIPA, jonka maku on tuoreen oloinen. Kannattaa maistaa, vaikkei hinta helposti innostakaan ostolle.

Yhteenveto

Tykisti humaloitu, ei niin makea DIPA
ARVOSANA: 9+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.