Olutarvio: Fat Lizard 101 California Pale Ale

0 kommenttia
 

101 California Pale Ale

Panimo: Fat Lizard, Espoo
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 5,4%
Saatavuus: Kaupat (Ostopaikka: Rocking Bear Brewers panimon myymälä, Pori)

Kiertelin tänään Raumalla ja Porissa pienpanimoiden omia myymälöitä läpi ja noukin helmet talteen. Raumalla Linden Brewery avasi myymälän tänään ja Porissa kävin sekä Rocking Bear Brewersillä, että Ruosniemen Panimolla. Hyvää tavaraa oli tarjolla ja olihan se uskomattoman hienoa ostaa olutta suoraan panimolta vahvuuteen katsomatta. Tyytyväisyyttä myhäiltiin myös tiskien toisella puolella - uudistus on selvästi panimoille todella mieluinen. Hyvän fiiliksen reissu siis. 

Rocking Bear Brewersin myymälässä oli oman panimon oluiden lisäksi tuotteita myös mm. Jacobstadilta, Lindeniltä,  Top Fuelilta, Nordic Breweryltä ja Kanavan Panimolta. Muiden tuotteet toki vain 5,5% vahvuuteen asti, vaikka omille raja on se 12%. Nyt arviointiin tuleva Fat Lizard 101 California Pale Ale on siis sieltä haalittu. Hintaa 0,44 litraiselle tölkille kertyi 4,5€. 

Oluen resepti on julkaistu aikanaan #AvoinOlut kampanjan siivittämänä Reittausblogissa ja sen pariin pääset TÄSTÄ LINKISTÄ. Resepti on 5,8% versiolle, mutta nykyään olut on siis tuunattu 5,4% vahvuuteen. Maltaina on Viking Maltin Pilsner ja Weyermannilta CaraMunich I, CaraAmber ja CaraPils. Humalina aina luotettavat jenkit Cascade ja Amarillo. Katkeruutta noin 30 IBU eli ei paljoa, mutta hopbackiin ja kuivahumalaksi meneekin sitten enemmän. Tölkin pohjan päiväys on 17.09.18.


Hieman utuinen, kultaoranssi ja pirteästi vaahtoava olut. Tuoksussa on kukkaisuutta, sitrushedelmäisyyttä ja hieman myös pihkaisuutta. Hyvä raikas humalaisuus. Mallasta on myös, mutta humala toki enemmän pinnassa. Suutuntumassa oluen todellinen luonne tulee parhaiten esiin - ei hemmetti miten hyvä juotavuus! Hyvä mallasrunko, pehmeät, mutta riittävät hiilihapot ja öljyisen humalainen liukas suutuntuma. Hedelmäinen, hieman pihkainen tuttu jenkkihumalien maku tarjoillaan laadukkaasti ja raikkaasti. Mitenkään omaperäinen maku ei ole, mutta miksi hemmetissä sen perusoluessa pitäisikään - riittää kun laatu on kunnossa ja juotavuus luokkaa maaginen. Ilo tissutella!

Yhteenveto

Erittäin juotava APA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.