Olutarvio: Beer Hunter's Mufloni Hermansson Barley Wine

2 kommenttia
 

Mufloni Hermansson Barley Wine

Panimo: Beer Hunter's, Pori
Oluttyyli: Barley Wine
Alkoholipitoisuus: 11,0%
Saatavuus: Alko (15,15€ / 0,75l)

Jarl Hermansson Saren toi yhdessä Reposaaren metsästysseuran kanssa kolme muflonia Säpin saareen vuonna 1949. Muflonit ovat pärjänneet Säpissä hyvin ja nyt niitä elää siellä villinä noin 60 yksilön lauma. Vuonna 1998 aloittanut porilainen pienpanimo Beer Hunter's otti muflonin tuotemerkikseen ja on sittemmin julkaissut sen alla noin 200 erilaista olutta. 

Beer Hunter's kunnioittaa nyt Sarenin perintöä julkaisemalla Alkon pienpanimokattauksen jykevimmän oluen. 11% vahvuutta, viinipullon koko ja viinipullon hinta - ei mitään erikoista tässä. Erikoisuus saa maksaakin. Katkeruutta Alkon ilmoittamana 54 EBU.Rusehtava, hieman tumman punertava olut, jonka ylle rakentuu komea vaahto. Vaahto laskeutuu verkkaisesti ja jättää komeat pitsikuviot lasin reunoille. Tuoksu on jykevän maltainen, leipäisen limppuinen, ruohoisen yrttinen ja voimakas. Yllättävän mallasvetoinen tuoksu. Odotin ilman muuta jenkkityylistä humalatykitys American Barley Wineä, mutta tässä onkin täysin mallasvetoinen olut tarjolla. Maussa on myös mallasta ja lämpöä sekä yllättävää ruohoista yrttisyyttä. Paahteisuutta, runsaan bock-tyylistä maltaisuutta ja karamellia löytyy. Katkeruutta sekä alkoholisuutta kerääntyy loppuun. Nyt ei kolise. Iso hinta ei täytä isoja odotuksia. Mallasta löytyy toki vähintään ohraviinin tasoisesti, mutta humalien aromikkuus puuttuu ja mitä on tuo kumma ruohoisuus. Ihan kuin tässä minun pullossani olisi ehkä pientä oksidaatiota päässyt tapahtumaan - hedelmät ovat kaikonneet. Sherrymäinen ja turhankin alkoholinen mallasjytky. Ei hyvä, ei hintansa arvoinen. Jotkut ovat arvioineet oluen makeaksi ja hillomaiseksi sekä hedelmäiseksikin, mutta en oman pulloni osalta näihin oikein pysty yhtymään. Mielenkiintoista olisi maistaa toisestakin pullosta, mutta kaupoille en kyllä toista kertaa lähde.

Yhteenveto

Enemmän hämmennystä kuin nautintoa

2 kommenttia:

  1. Toinen pullo kaappiin vuodeksi kypsymään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En meinaa ostaa. Universaali totuus kellaroinnista on se, että jos ei olut ole hyvää kellariin vietäessä, niin ei se siellä hyväksi muutu.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.