Olutarvio: Mallaskoski True Double IPA

3 kommenttia
 

True Double IPA

Panimo: Mallaskosken Panimo, Seinäjoki
Oluttyyli: Double IPA / Imperial IPa
Alkoholipitoisuus: 9,0%
Saatavuus: Alko (4,97€ / 0,33l)

Mallaskosken Panimolta on ilmestynyt True -olutsarja, jossa pyritään tekemään tyylivalioita ilman turhaa kikkailua. Sarjan Double IPA kuuluu Alkon käsityöläisoluisiin ja ainakin True Bock löytyy myös Alkon vakiovalikoiman ja verkkokaupan puolelta. 9% vahvassa DIPAssa on Alkon mittauksien mukaan katkeruutta 75 EBUa. 
"Mallaskosken Panimon uusin tuoteperhe tarjoaa puhdaspiirteisiä, mutkattomia ja perinteitä kunnioittavia oluita ilman turhia kikkailuja. Nimensä mukaisesti True – sarjassa palataan juurille ja perusasioiden äärelle."

Kirkas, mahonkisen oranssiruskea olut, jonka vaahto on kestävä. Tuoksussa on karamellista toffeeta, mansikkahilloa ja kevyttä vihannesmaisuutta. Tuoksussa on enemmän mallasta kuin humalaa. Missä se intensiteetti ja voima, joka isolla oluella pitäisi olla? Missä se huumaava nektarimainen humalaisuus joka lasillisesta DIPAa kuuluu nousta? No, ei missään. Maku on makean mallasvetoinen ja tympeä. Toffeeta on runsaasti ja humalointi jää sen varjossa tukahdutetun sitrusmaiseksi ja hieman saippuaiseksikin pyristelyksi. Katkeroa puskee lopussa, mutta takamatkalta ja liian vaimeasti. Jälkimaussa roikkuu edelleen toffeemainen makeus samalla kun alkoholi nousee lämmittämään rintaa. Hedelmäisyys, potku, dynamiitti ja tykitys puuttuvat. Heikko esitys. American Strong Alen oloinen, mutta huono siihenkin genreen. 

Jälkikäteen Olutoppaan foorumilla puitiin mielipide-eroja ja huomattiin, että eräkoodilla saattaa olla vaikutusta asiaan. Oman pulloni korkista löytyvät eräkoodit olivat: 22.01.2019 E2774. Paremmaksi arvioidussa pullossa 17.01.2019 E2773. Itse en ainakaan ensinmainittua ostaisi.

Yhteenveto

Huono

3 kommenttia:

  1. Menin ummikkona ostamaan tuota samaa erää, jota arvioit. Itse maistan tässä samoja makuja kuin yli vuoden päiväyksen yli menneessä centennial ipassa. Erittäin tunkkainen ja toffeemainen maku. Ei yhtään IPAn raikkautta. Damn. Itse odotan ipalta aina vähintään raikkautta, sen jälkeen humalaa. Tupla-ipassa humalalla pitäisi läiskäistä poskelle. Nyt ei tullut kuin märkä rätti. En tiedä, uskallanko maistaa toista erää.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä oli sontaa. Harvoin joutuu pois kaatamaan olutta, mutta tämä meni toisen huikan jälkeen viemäriin. Saman sarjan true bock oli aivan surkea myös. Sitä en tosin kaatanut viemäriin, mutta rajoilla mentiin.

    Näin jälkeen päin ajateltuna surkea/huono on ollu kokemus kaikesta mitä mallaskoskelta muistan. Täytyypä panna hiljaiseen boikottiin, kunnes joku antaa hyvän syyn maistella uudelleen. Valinnan varaa nykyään kuitenkin on.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.