Olutarvio: Laitilan Rauman Lukko Suodattamaton Lager

0 kommenttia
 

Rauman Lukko Suodattamaton Lager

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila
Oluttyyli: Suodattamaton vaalea lager
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: S-Ryhmän kaupat (Ostopaikka: S-Market Kehätie, Rauma, 2,99€/0,5l)

Vuoden 2015 loppupuolella Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalta nähtiin Lukko "liukas lager", joka oli käytännössä ihan peruslageria. Se pysyi markkinoilla about sen kauden loppuun asti. Nyt markkinoille on tullut uusi suodattamaton ja kuivahumaloitu lager, joka kantaa niin ikään Rauman Lukon logoa. Uudistunut Pekka Virran Lukko ja uusi ehompi olut! Etiketöityyn tölkkiin on painettu myös Äijänsuon hallin kattoon nostettuja pelinumeroita. Itse ostin tölkin numerolla 4, jota kantoi tietysti legendaarinen Teppo Rastio. Sen enempää tietoa itse oluesta ei löydy, kuin tölkin teksti "suodattamaton ja kuivahumaloitu lager" ja neljä perusraaka-ainetta. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka istuu Rauman Lukon hallituksessa, joten panimo on ilmiselvä valinta seuran yhteistyökumppaniksi.


Kullankeltainen, hieman utuinen ja vaahdoltaan kestävä olut. Tuoksussa on lagermaisen viljavaa maltaisuutta ja kukkaista, sekä hieman hedelmäistä humalaa. Ei mitenkään voimakas India Pale Lagerin kaltainen humalointi, mutta selkeästi panimon peruslagereita aromikkaamman humalainen tuoksu - tämä tulee nimenomaan tuosta kuivahumaloinnista. Maku on myös hyvää peruslageria aromikkaalla humaloinnilla ja suodattamattomuuden tuomalla pehmeydellä. Kukkaniittyä ja hentoa hedelmäisyyttä, joka saa hieman herukkaisiakin sävyjä. Katkeroa on lopussa tasapainoisesti. Laadukas perusolut, joka erottuu bulkista pehmeydellään ja humaloinnillaan. Mikäs tätä matsia katsoessa on särpiä. Vielä kun omat pärjäisivät... (nautittu Lukko - Tappara matsin aikana tilanteen ollessa 0-4.)

Yhteenveto

Laadukas suodattamaton lager


Jälkikirjoitus: Arvion jälkeen Lukko nousi ensin kolmannen erän aikana 4-4 tasatilanteeseen ja sitten voittolaukauskisan jälkeen aina 5-4 voittoon asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.