Olutarvio: Rocking Bear Kallo Hazy IPA

1 kommenttia
 

Kallo Hazy IPA

Panimo: Rocking Bear, Pori
Oluttyyli: India Pale Ale (IPA)
Alkoholipitoisuus: 5,5%
Saatavuus: Olutravintolat (jatkossa kaupat? Arvioitu pullo saatu panimolta)

– Halusin tehdä helposti lähestyttäviä oluita tavallisille kuluttajille, enkä lähtenyt havittelemaan olutnörttejä tai hopheadeja.

Kertoo Rocking Bearsin olutmestari Kasper Toroska tuoreessa Shaker-lehden jutussa. Panimon alkuaikojen meiningistä ollaan kuitenkin tultu nykypäivään ja käsissäni on Rocking Bearsin vastaus nykyiseen "ei tarpeeksi humalaa" -buumiin. Olut on toistaiseksi nähty vain rajoitetussa ravintolajakelussa, mutta strategisesti asetetun vahvuuden myötä sitä kenties saa jatkossa ihan lähikaupastakin...

Panimolta saadussa näytepullossa on raaka-aineet lueteltu tarkasti: 

Maltaat: Pale Ale, Pilsner, Crystal 50, kaura(hiutaleet?)
Humalat: Citra, El Dorado, Idaho #7
Lisäksi: Appelsiini ja mango

140 IBU... katkeruutta siis pitäisi olla riittämiin. Lisäksi mielenkiintoisesti hedelmiäkin mausteena. Kallo lienee panimolle tuttuun tapaan jokin kaupunginosa tai paikka Porissa. 


No nyt on utuista ja sameaa kuten oluen nimikin lupaa. Kunnolla mehumaisen näköistä ja IPA-lasissa varsin pirtsakasti vaahtoavaa tavaraa. Tuoksu on erittäin mangoisen ja ananasmaisen mehumainen. Havuinen humalapelletti kuikuilee taustalla ja mallasta ei tuoksusta erota. Appelsiini nousee esiin myös. Kokonaisvaltainen humalamehuelämys tuoksussa. Maku alkaa heti havuisen ja pihkaisen katkerana ja voimistuu vaan edetessään. Eksoottisemmat hedelmät vilisevät ananaisen mangoisina taustatekijöinä, mutta havuinen katkeroveto jyllää. Mallas jää taustatekijäksi. Tasapaino on uhrattu humalan alttarille, eikä ainakaan katkeron puutteesta voi valittaa. Hieman harmittavasti tuoksussa voimakkaana ollut hedelmäisyys ei enää maussa pääse katkeron alta samalla tavalla pompsahtamaan esiin. Hyvä ja vaativa olut - tällaista katkeruutta ei parilla siemauksella selätetä, vaan olut on pitkäkestoisempaa naukkailtavaa. Maittava yllätys tältä yleensä paljon maltillisemmalta porilaispanimolta - nyt ei voi ainakaan moittia intensiteetin puutteesta! Hieman sellainen sepporätymäinen "vittuilleksani panin" -tyylinen tapaus.

Yhteenveto

Överihumaloitu katkerojuhla

1 kommentti:

  1. Tämä oli omaan suuhun todella toimiva setti.

    Hieman yllättää nuo EBUT näin jälkikäteen, sillä itse en missään vaiheessa ajattelut sen olevan edes mikään päräyttävän humaloitu.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.