Olutarvio: Panimoyhtiö Tuju Maalaine

0 kommenttia
 

Maalaine

Panimo: Panimoyhtiö Tuju, Lappeenranta
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, 4,60€/0,33l)

Lappeenrantalaisen Panimoyhtiö Tujun olut on harvinainen näky länsirannikon kaupoissa, mutta olen toki tämän vuonna 2015 perustetun panimon olutta päässyt jo maistamaan Pub Winstonin pienpanimojuhlilla tänä vuonna. Festivaalitunnelmassa varsinkin New England IPA Idän Samee upposi mallikkaasti. Maalaine on panimon kotisivujen mukaan uuden maailman humalilla maustettu amerikkalaistyylinen session saison.


Kultaoranssi, suoralla kaadolla villisti vaahtoava olut, kuten belgin tietysti pitääkin. Tuoksu on hyökkäävän raikas ja pirskahtelevan hedelmäinen - appelsiinia, persikkaa, päärynänkuorimaisuutta ja belgihiivan mausteisuuttakin. Todella raikas ja iskevä tuoksu. Maku on kuiva, katkera ja belgihiivaisen mausteinen - mutta aiaiai... samalla niin miellyttävän appelsiinimaisen hedelmäinen. Tämähän on ehtaa saisonia. Jälkimaku on kuivan greippinen ja katkero edelleen voimakas. Hiilihappoisuus on runsasta, kuten tyyliin kuuluu ja yleisilme on erittäin raikas. Suutuntuma jää tosin rungon osalta hieman turhankin kepeäksi, joten toivonkin tähän uuden lain myötä pientä mallaslisää - silloin napakymppi on tosi asia, eikä Kari Salmelainen liity tapaukseen. Kokonaisuutena siis raikas, aromaattinen, kuiva, katkera, voimakasmakuinen... Nyt jo siis toinen erinomaisen hyvä suomalaisolut putkeen, hyvä meininki!

ps. Panimolla näyttää itse asiassa olleen repertuaarissaan myös Tupla Maalaine, joka lienee 6,0% versio samasta oluesta. 

Yhteenveto

Runsasmakuinen ja raikas saison

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.