Olutarvio: Sinebrychoff Olutmestarin Vehnä

1 kommenttia
 

Olutmestarin Vehnä

Panimo: Sinebrychoff, Suomi (Kerava)
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 5,8%
Saatavuus: Olutravintolat (Nautittu Bar Maffissa, 7,00€/0,5l)

Juha Sorsa
Gastropub Tuulensuussa Tampereella leipänsä tienaava Juha Sorsa valittiin Suomen Olutmestariksi 2014. Olutmestari pääsee valmistamaan omanlaisensa oluen Sinebrychoffille ja se tuodaan tarjolle ainoastaan olutravintoloihin. Viime vuonna tittelin vei Mirva Kylmäkorpi, jonka "kynästä" kirjailtiin pidetty 777 IPA. Liekö sattumaa, että viime vuonna maisteltu 777 IPA ja nyt myös tämä Olutmestarin Vehnä, vaikuttivat molemmat olevan hieman pois parhaastaan - kenties ravintoloiden hanoissa häikkää. Olutmestarin Vehnä on 5,8% vehnäolut, joka on normia reilummin humaloitu ja tyylin normista poiketen myös kuivahumaloitu, eli humalia on lisätty myös käymisen aikana tai käymisen jälkeen. Kuivahumalointiin on käytetty itselleni tuntematonta saksalaista Smaragd-lajiketta. Olut nautittiin Bar Maffissa vappuaaton kunniaksi ja ensipuraisuna heti rankan työpäivän päätteeksi.


Hieman "likaisen" keltainen, samea ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on vehnäinen, sitruunainen, omenainen ja hieman hapan. Alkaakohan kääntymään etikkaiseksi? Ehkä hanassa jotain häikkää. Ei kuitenkaan leimallisesti hapan, vaan hivuttautumalla, mutta tuskin sitä tähän haettu on. Maku on enemmän sitruksinen ja sitruunainen kuin banaaninen. Vehnäistä happamuutta ja hieman sitä etikkaista taustatekijääkin. Varsin raikas ja lopussa kuivan mausteinen ja melko katkeroitu. Ihan ok, vaikkei kenties siis terävimmässä kunnossa. Ilman tuota lievää etikkaisuutta olisi kenties karvan verran parempi.

Yhteenveto

Raikas ja hedelmäinen vehnä, ei ehkä aivan kunnossa
ARVOSANA: 7½

1 kommentti:

  1. Etikkaisuus ja reilu happamuus ei tähän kyllä kuulu. Erittäin virkistävä kesäjuoma kyllä. Tosiaan enemmän sitruksinen kuin banaaninen, ja humalaakin sopivasti.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.