Kellarin kätköistä: Nørrebro Little Korkny Ale 2005

4 kommenttia
 

Little Korkny Ale 2005

Panimo: Nørrebro Bryghus, Tanska
Oluttyyli: Barley Wine
Alkoholipitoisuus: 12,0%
Saatavuus: Kellarin kätköistä

Vappupäivän kunniaksi lasiin kaatuu nyt hieman spesiaalimpaa kamaa. 9-vuotta ikää, 12% vahvuutta ja lahjapullo. Sain tämän pullon Olutoppaan "isältä" Seppo Äyräväiseltä viime vuoden pikkujouluissa Vuoden Olutarvioijan palkinnon yhteydessä. Etiketti kertoo oluessa käytetyn jenkkihumalia ja eurooppalaisia maltaita. Onko 9-vuotias olut vielä kunnossa? Voiko se olla kunnossa? Lähdin tekemään videoarviota iltahämärissä, mutta Olympus minijärkkäri yritti tehokkaasti kampittaa tätä perfomanssia - ei vaan potku riitä HD-videon tallentamiseen. Aurinkokin laski kohtalokkaasti maistelun aikana. Tässä kuitenkin se mitä "nauhalle" jäi.


Todellakin siis hieno olut. Täyteläinen, pehmeä ja kaikinpuolin iso. Runsaasti luumuhilloa, rusinaisuutta ja kuivattua hedelmää. Alkoholi lämmittää portviinimäisesti, mutta ei maistu ollenkaan. Melkoiset mallaskasat lienee tähän runkoon käytetty. Etiketin mukaan jenkkihumalaa, mutta siitä nyt ei yhdeksän vuoden jälkeen ole jäljellä muuta kuin lopussa esiin nouseva pieni katkero. Tasapaino on se, mikä erottaa oluen huippuoluesta. Tässäkin, vielä yhdeksän vuoden jälkeenkin, kokonaisuus on tasapainoinen. Mikään osa-alue ei yritä puskea itseään esiin, vaan kyse on kokonaisuudesta. Tämä on kuin joukkueurheilua - yksilöillä ei pitkälle pötkitä, vaan menestykseen päästään tiimityöskentelyllä. Kiitokset Sepolle tästä, erinomainen olut!

Yhteenveto

Tyylikkäästi ikääntynyt, jylhä olutnautinto

4 kommenttia:

 1. Kiva että maistui! Pitänee itsekin korkata pian yksi :)

  VastaaPoista
 2. 2006 nyt lasissa; hienoa tavaraa ja tällaiseksi olueksi tasapaino uskomattoman hyvä! Vielä olisi yhdet kappaleet molempia vuosikertoja kaapissa, mutta tämän perusteella ei ole pakko juoda vielä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Tämä oli kyllä yksi sellainen ikimuistoinen olut. Näitä harvoin tulee vastaan. Kiitos vielä uudemmankin kerran tästä elämyksestä!

   Poista
 3. Sama 2005 lasissa. On kyllä todella maistuva ja hitaasti nautittava. Ei uskoisi, että juo 9 vuotiasta olutta :)

  -c0fein

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.