Olutarvio: Rekolan Panimon Ruukin Juhla

1 kommenttia
 

Ruukin Juhla

Panimo: Rekolan Panimo, Suomi (Fiskars)
Oluttyyli: Ale
Alkoholipitoisuus: 4,3%
Saatavuus: Rajoitettu? (Ostopaikka: Ruokapuoti Lumo, Rauma, 4,90€/0,5l)

Hieman yksi sun toinenkin Rauman SOPP:ssa janoisia kestinnyt panimo oli tuonut mukanaan alle 4,7% pullotavaraa Ruokapuoti Lumon myytäväksi. Kävin eilen noutamassa muutamia maisteltavaksi, niiden joukossa mm. tämä Rekolan Ruukin Juhla, Bryggeri Helsinki E.S.P.A ja Hiisin Lutakko Offroad. Ensimmäisenä Ruukin Juhlan maistoon. Sopivan kevyt olut nurmikonleikkuun jälkeiseen palautteluun.

Bongaa kuvasta Malty-Jarilta SOPP:ssa saatu "korruptiolahja"


Jälleen vaikeasti lokeroitavissa olutta Rekolan Panimolta. Etiketin mukaan suodattamaton, maltainen ja punaruskea olut. Raaka-aineluettelossa mainitaan ainoastaan, että sisältää ohramallasta. Noh, otan tämän haasteena. Tumman punaruskea, utuinen ja todella runsaasti vaahtoava olut. Rekolan Malty-Jari SOPP:ssa varoittelikin tästä vaahtoamisesta, se ei siis välttämättä tarkoitettua. Tuoksussa on jotain hieman dunkelweizeniin viittaavaa, mutta ei loppupeleissä kuitenkaan liiemmin vehnäisyyttä. Jotain hyvin aromirikasta mausteisuutta löytyy, voisi olla inkivääriä tai tähtianistakin... sanotaan inkivääriä! Omenamaista hedelmää myös. Kokonaisuutena varsin raikas tuoksu. Ei mitään peruskamaa, mutta en sitä Jarilta odottanutkaan. Makukin on jotain mausteisen (belgi)alen, dunkelweizenin ja Kosoolan Mämmiweizenin väliltä. Inkiväärin mielikuva voimistuu ja maussa on samaa raikkaan omenaista hedelmäisyyttä kuin tuoksussakin. Ei juuri katkeruutta, joten loppu jää kepeärunkoisena hieman tyhjäksi. Tiedän, että Jari käyttää Rekolan oluissa jonkin verran sahtimallasta, joten veikataanpa vaikka, että tällainen lopputulos voisi syntyä sahtimaltailla, lisäksi hieman vehnää mukaan, vehnäoluthiiva ja inkivääriä mausteeksi. Humalointia vain hieman. Jari voinee kommentoida menikö metsään ja kuinka paljon, tai sitten pitää reseptinsä visusti salaisena - molemmat ratkaisut kelpaavat minulle. Varsin mukava maisteluhaaste arki-illaksi, haaste siis siinä mielessä, jos raaka-aineita haluaa pohdiskella - muutenhan tämä on varsin helposti siemailtavaa ja maukasta olutta. Ei ehkä sitä ominta juttuani tällä hetkellä, mutta kyllä tämä varmasti omat ystävänsä löytää. Ruokaolueksi sopisi taatusti ja siihenhän tämä on tarkoitettukin.

Yhteenveto

Kepeä ja raikas "mysteeriolut"
ARVOSANA: 7½

1 kommentti:

  1. Rekolan Jari vastasikin aamulla twitterissä, että veikkailut menivät aivat metsään kaikilta osin, eikä mausteitakaan ole käytetty. Tämä ei muuta sitä faktaa, että olut maistui jännästi mausteiselta dunkelweizenilta, ilman leimallista vehnäisyyttä. Melkoinen epeli tuo hiiva, kun moiset mausteisuudet olueen tekee! Tämä onkin yksi oluen hienouksista. Mahdollisuudet ovat niin monet, että niitä on todella vaikea veikata.

    Jos ryhtyisin tekemään kloonia, niin lähtisin edelleen keksimälläni reseptillä liikenteeseen :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.