Olutarvio: Mallaskosken Kuohu Valioluokka Pale Ale

0 kommenttia
 

Kuohu Valioluokka Pale Ale

Panimo: Mallaskosken Panimo, Suomi (Seinäjoki)
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Päivittäistavarakaupat ympäri maan

Eilen pre-SOPP tastingissä maistelin sekä Mallaskosken, että Laitilan uudet American Pale Alet. Molemmat olivat karkeita pettymyksiä. Ensimmäisenä mietteet tästä seinäjokelaisesta. 

Jenkkilipun väreissä liihottava kotka etikettiin ja Chinook-humalaa olueen. Näillä eväillä Mallaskoski yrittää haastaa Nokian Keisari 66:n maitokauppojen hyllyillä. Valitettavasti vaan vuosi liian myöhään, Keisari sai jo jalansijaa, eikä sitä tällaisilla pliisummilla versioinneilla haasteta. 


Kirkas, kultaoranssi ja melko maltillisesti ihan suoralla kaadolla vaahtoava olut. Se vaahto mitä muodostuu, jättää kyllä kauniit tiheät pitsit lasin reunamille. Tuoksu on mallaspainotteinen, hieman hämmentävästikin, koska tässä tyylissä pitäisi olla lähinnä humalien harmonista sinfoniaa. Maltaisuus on toffeemaista ja siinä on hieman tshekkipilsmäistä voimaisuutta. Jotain greippisyyttä tulee maltaisuuden takaa, mutta ei tätä American Pale Aleksi uskoisi. Sokkotestissä väittäisin luultavasti pilsiksi. Maku on varsin runsaan maltainen, samankaltaista miellyttävää maltaisuutta kuin Mallaskosken muissakin oluissa, mutta hei... missä humalien aromit? Katkeruutta kertyy sopivasti, mutta aromit ovat kateissa. Jälkimaussa kuitenkin greippiliukua kohtuullisesti. Raikkautta tuova sitruspuraisu uupuu ja tilalla on runsasta, hieman makeahkoa maltaisuutta. Runko on hyvä, mutta jotain puuttuu - suodattamisenkin olisi minun puolestani saanut jättää tekemättä. Kehottaisin panimoa miettimään reseptiä uudelleen - runko keveämmäksi ja raikkaammaksi ja lisää humalaa pönttöön, kiitos.

Yhteenveto

Katkera ja runsaan maltainen, ei oikein löydy sitä amerikkaa.
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.