Olutarvio: Ruosniemen Vahtimestari

1 kommenttia
 

Vahtimestari

Panimo: Ruosniemen Panimo, Suomi (Pori)
Oluttyyli: Portteri
Alkoholipitoisuus: 6,1%
Saatavuus: Olutravintolat

"Vahtimestarin tärkeimpiin työtehtäviin kuuluu lähettipalvelukuskien ja siivoojien viihdyttäminen. Duunipäivän näkyvin aikaansaannos on tuhkakupillinen vaniljan makuisia pikkusikarin tumppeja. Pikkujoulujen jälkeen aulavastaavan pöytälaatikkoon päätyneet valvontakameranauhat varmistavat Vaksin työpaikan pysyvyyden heikossakin taloussuhdanteessa."

Näin Ruosniemen pojjaat kuvailevat uusinta tuotostaan. Vahtimestari on siis vaniljalla maustettu portteri, jossa on vahvuutta 6,1%. Ruosniemen uuden oluen maistaminen Pub Winstonissa, joulun välipäivinä, ja uuden Hobitin näkemistä odotellessa alkaa muodostumaan vuosittaiseksi traditioksi. Viime vuonna nimittäin menetin ruosniemineitsyyteni Pikkupomon käsittelyssä, hyvin samankaltaisen elämäntilanteen vallitessa. Vaksi on nyt panimon neljäs varsinainen olut. Varsinainen siinä mielessä, että yhdessä vaiheessa muistaakseni julkaistiin joku testierä American Pale Alea, joka ei jäänyt ns. "vakituiseksi" panimon repertuaariin. Kaikki neljä olutta, Pikkupomo, Piirimyyjä, Sihteeri ja nyt siis Vahtimestarikin ovat osoittautuneet oikein maukkaiksi ja laadukkaiksi. Näiden neljän oman oluen lisäksi Ruosniemi on tehnyt yhteistyöoluen Beer Hunter'sin kanssa.Syvän ruskea, vaahdoltaan keskiverto olut. Tuoksu on konvehtimaisen suklainen, kermakahvinen. Pehmeä ja aromikas suklaisuus. Vanilja istuu suklaisuuden kylkeen hyvin. Olut on suussa pehmeää ja sopivan täyteläistä, ei kuitenkaan kovin makeaa. Konvehtimainen suklaisuus on maussakin pinnalla ja vanilja asettuu tuoksun tavoin vaivattomasti ja saumattomasti siihen kylkeen. Lopussa on tuntuva, sanotaanko että riittävä puraisu. Jälkimaussa kermakahvia ja suklaata. Nestemäinen vaniljakonvehti - Joulusesonkiin hyvin sopiva olut, jos ei ole ehtinyt vielä konvehtiähky tulemaan. Maistui mulle!

Yhteenveto

Tasapainoinen ja maukas kokonaisuus
ARVOSANA: 8½

1 kommentti:

  1. Olen käyttänyt olut etikettejä vuodesta 1978, olisi kiva jos voisin saada teidän etikettejä. Kiitos.Allan Havukainen, Lehmustontie 61 H 1, 01450 Vantaa.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.