Olutarvio: St. Erhard Kellerbier

4 kommenttia
 

St. Erhard Kellerbier

Panimo: St. Erhard, Saksa (Olut valmistettu: Brauerei Rittmayer Hallerndorf, Saksa)
Oluttyyli: Kellerbier
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Saatavuus: Olutravintolat (ainakin Eikan Pub, Järvenpää)

Kolmisen viikkoa sitten sain yhteydenoton yllättävältä suunnalta, kun St. Erhard panimolta otettiin sähköpostitse yhteyttä ja tarjottiin ilmaisia näytepulloja heidän oluestaan. Tarjous otettiin tietysti vastaan. Olivat bonganneet Reittausblogin youtubesta ja halusivat lähettää oluttaan Suomeen arvioitavaksi, koska aikovat rantautua myös Suomen markkinoille. Tällä haavaa tätä heidän oluttaan saa ainakin Eikan Pubista Järvenpäästä.

Paketissa oli olutta ja sälää


St. Erhard on jonkinlaisena luksustuotteena markkinoitu olutbrändi. Sen taustalla on kaksi nuorta jannua, Vikanshu Bhargava ja Christian Klemenz, jotka ystävystyivät jälkimmäisen lähdettyä Intiaan vaihto-oppilaaksi. He tekivät yhdessä päättötyön saksalaisen oluen tuomisesta Intiaan ja kun koulut oli käyty, päättivät he kokeilla tätä päättötyötään ihan käytännössä. Niinpä he ideoivat ja perustivat St. Erhardin. St. Erhard ei ole siis varsinaisesti fyysinen panimo, vaan he teettävät oluensa Brauerei Rittmayer Hallerndorfilla ja myyvät sen sitten itse eri puolille maailmaa. Suurin markkina-alue tällä hetkellä lienee parin lehtijutun perusteella todellakin Intia, jossa tämänkaltainen perussaksalainen kellerbier on varmasti hieman erikoisempi näky kuin täällä Suomessa, jossa nämä hieman "craftimmat" oluet ovat saaneet jo hieman jalansijaa. Kellerbier on saksalainen oluttyyli, kellariolut, joka on suodattamaton vaalea lager, eli pullossa on pieni (tämän oluen tapauksessa todella vähäinen) hiivasakka pohjalla. Tämä oli lisäksi aiemmin maistamiani kellerbierejä hieman tummempi. Markkinointiprojekti siis periaatteessa, mutta väliäkös sillä, jos olut vain on hyvää.

Koska jannut bongasivat minut youtubesta, päätin tehdä heille youtube-pätkän pällisteltäväksi.


Kirkas, kultaoranssi olut, joka pyrkii omin avuin ulos pullosta ja vaahtoaa kaataessa reilusti. Tuoksu on makean leipäisen maltainen, hieman limppuinen ja hennosti kukkaisen humaloitu. Maku on puhtaan, hieman makean maltainen, hieman metallinen ja kevyesti kukkaisen aromihumaloitu. Puraisu jää kevyeksi ja sitä myöden runkokin hieman vajaaksi. Saksalaista suht laadukasta, mutta ei kovin säväyttävää perusolutta. Makoisampaa kuitenkin kuin tusinalagerit.

Yhteenveto

Saksalaista perusolutta. Laadukasta, mutta ei sen kummallisempaa.
ARVOSANA: 7-

4 kommenttia:

 1. En nyt mitään studiovaloja kaipaa mutta pikkasen jos saisi lisää valoa näihin sisällä kuvattuihin videoihin niin en valittaisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän valoa, vähemmän sähköä = enemmän olutta. No ei, nämä jäävät jostain syystä aina tummemiksi miltä kameran ruudulta näyttää kuvattaessa. Täytyy lisätä tuikkuja :)

   Poista
 2. Joo, samaa ajattelin kommentoida jo edelliseen videoon, että ei mitään kliinistä uutisstudiovaloa ihan tarvisi, mutta onhan noin pimeää meininkiä jo hieman rasittavaa tihrustaa. Mutta noin muutoin, kiitoksia taas tästäkin videosta. terv. Jarkko "HeinzH" S.

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea laittaa näyttö tonne taustalle. Pidän myös otteesta, jolla lähestyt olutta kuin olutta. Thanks.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.