Alkon jouluoluet 2013: Gouden Carolus Christmas

3 kommenttia
 

Gouden Carolus Christmas

Panimo: Het Anker, Belgia
Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale
Alkoholipitoisuus: 10,5%
Saatavuus: Alko (3,98€ / 0,33l)

Het Ankerin mittavasta Gouden Carolus olutsarjasta tuli Alkon jouluolutvalikoimaan tällä kertaa mielenkiintoinen, ja itselleni vielä aiemmin maistamaton jouluversio. Hieman harmittavasti valikoimiin tuli pikkupullo, eikä 0,75-litraista, jollaisesta aiemmin on saatu nauttia sarjan Classicin ja Easter Beerin kohdalla. Isompi pullo vaan tuppaa kestämään pidempään ja on hieman juhlallisempi korkata, tuskin siinä juuri muuta eroa on. Toisaalta, nyt jo oluen maistettuani, voisi todeta pikkupullonkin riittäneen, sen verran mausteisesta tavarasta on kyse. Panimon sivujen mukaan mausteita & yrttejä on yhteensä kuutta erilaista. Olutoppaaseen näistä on listattu viisi - korianteri, anis, lakritsi, pomeranssinkuori ja kamomilla.


Tumman punertavan ruskea, runsaalta vaahdoltaan kestävä. Tuoksu on anismainen, appelsiininkuorimainen ja lääkeyrttinen. Yllättävän raikkaan aromaattinen ja samalla varsin jouluinen tuoksu. Maussa vahvaa anismaisuutta, lääkeyrttejä ja loppua kohti voimistuvaa lakritsaisuutta. Hieman myös appelsiinin raikkautta. Lopussa alkoholi nousee hieman esiin. Suutuntumaltaan tämä on melko täyteläinen ja hiilihappoisuudeltaan keskiverto. Hitaasti siemailtava jälkkäri, jossa hieman liikaa maustetta.

Yhteenveto

Mausteinen joulubelgi, joka on kuitenkin kohtalaisesti balanssissa.
ARVOSANA: 9-

3 kommenttia:

 1. Ei nyt kommenttia ihan olueen liittyen, mutta näihin videoihin. Olisiko näissä tulevaisuudessa mahdollista saada tuo taustamusiikki hiljaisemmaksi, vaikkei siinä sinällään mitään vikaa ole (itsellä koko Viikatteen tuotanto hyllyssä)? Näin korvavammaisena vain jää ikävästi noin puolet jutuista kuulematta, kun menee musiikki ja puhe sen verran sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Voin pistää hiljemmallekin, mutta juttujen taso ei tule siitä kuitenkaan parantumaan :) Viikate sopii hyvin kodan tunnelmaan.

   Poista
 2. Muita jouluperinteitä ei tällä anonyymillä enää taida ollakaan paitsi Viikatteen Vuoden synkin julhla -levyn kuunteleminen kerran läpi. Siispä ainakin tässä klipissä taustamusiikki on pelkkää plussaa :)

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.