Alkon jouluoluet 2013: Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock

16 kommenttia
 

Eiche Doppelbock

Panimo: Heller-Trum, Saksa
Oluttyyli: Savuolut
Alkoholipitoisuus: 8,0%
Saatavuus: Alkon jouluolutvalikoima (4,99€ / 0,5l)

Maailman kuuluisimman ja parhaimman savuolutpanimon, Heller-Trumin aka Schlenkerlan, ainut olut Alkon tämän vuoden jouluolutvalikoimassa on tämä Eiche. Eichessä käytetyt maltaat on savustettu tammella, eikä pyökillä, kuten Urbockissa ja Märzenissä. Omaan maistelukokemukseeni perustuen tammi tekee pehmeämmän ja lempeämmän savuisuuden. Tämä Schlenkerlan savuoluista vahvin toimii omasta mielestäni nautiskeluoluena vielä parempi kuin Urbock, mutta ruokajuomana Urbock toimisi luullakseni paremmin. Märzen on enemmän sellainen kesän mökkijuoma, jota ei näihin tuhdimpiin oikein sovi vertaillakaan. Siemailin Eichea lauantaina kodan lämmössä enemmän nautiskellen kuin arvioiden - aivan ideaali ympäristö tälle oluelle. Vahvat suositukset tälle, tämä kannattaa maistaa!Yhteenveto

Schlenkerlan savuoluista tuhdein
ARVOSANA: 10-

16 kommenttia:

 1. Savuoluet eivät vaan ole uponneet, vaikka olen jo vuosia ollut savuisista viskeistä tunnetun Islay-saaren fani. En tiedä onko jokin nyt muuttunut, vai oliko tämä vaan niin perkeleen hyvää!

  VastaaPoista
 2. Taisit jäädä yksin tämän Eichen kanssa, näyttää Urbock vievän pisteissä voiton aika reilusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheeta. Nyt juttuvinkkiä iltapäivälehdille, joku oli eri mieltä jostain oluesta kuin joku toinen :)

   Poista
 3. Pointti oli se kuinka metsässä olit tässä arviossa, mutta sattuuhan sitä.
  Ei iltapäivälehdet noteeraa sinua, olet ihan nevahööd. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arviot ovat aina minun mielipiteitäni - sen toki tiesit jo, mutta keep on trolling :)

   Olen ihan tavallinen perheenisä Raumalta, eli nevari, siinä olet ihan oikeassa. Ei ole tarvetta päästä iltapäivälehtiin.

   Poista
  2. Blogistin olutarvioita ei saa näköjään arvostella eikä kritisoida.
   Mitä tulee tuohon Urbock vs Eiche, niin toteaisin tähän että kyllä kansa tietää ;)

   Poista
  3. Mitä Anonyymi edes tarkoittaa? RB: Urbock 99/99, Eiche 99/99. OO:ssa Urbockilla pari pojoa enemmän, mutta se nauttiikin klassikon asemaa oltuaan jo vuosia saatavana Suomessa. Eichen ja Urbockin vertaaminen toisiinsa on kuin vertaisi omenaa ja päärynää - ihan eri eläimiä.

   Poista
  4. Saat arvostella arvioitani ihan miten paljon haluat, se ei muuta sitä kiistatonta faktaa, että arvosteluni ovat 100% oikeassa. Ne ovat 100% minun omia mielipiteitäni. Arvostelujen arvioimisen sijaan kehottaisin arvioimaan vaikka oluita, voisi olla mielekkäämpää hommaa :)

   J:n kanssa täysin samaa mieltä. Ei ole mitään väliä kumpi on parempi, Eiche vai Urbock, molemmat on kuitenkin aivan parhautta.

   Poista
  5. Mitä "arvon" anonyymi nyt oikein käyttää edes lähteenään? Mikä kansa tietää, ja mitä? Eiche voitti ainakin Iltasanomien testin (26 olutta mukana), joten ei se nyt kovin huono olut voi olla ;) Huono trolli on huono - todella huono.

   Poista
  6. En moiti Eicheä, hyvä olut, totesin vain ekassa viestissä että taisi jäädä blogisti yksin Eichen kanssa pisteytyksessä Urbockia vastaan, siitähän blogisti sitten repi pelihousut, mutta ei siitä sen enempää.

   Poista
  7. Pelihousujen repiminen jäi varmaan kaikilta muilta havaitsematta paitsi Anonyymiltä. Olenko pisteyttänyt Eichen jotenkin väärin, jos pisteytän sen omien mieltymyksien mukaan? Miksi minun pitäisi repiä pelihousujani, jos joku muu pisteyttää jonkun oluen eri tavalla kuin minä? Pitääkö minun yrittää osua pisteilläni oluiden saamiin keskiarvoihin vai saanko muodostaa oluista oman mielipiteeni?

   Sadannen kerran, tässä blogissa lukee vain ja ainoastaan minun mielipiteeni. Vaikka se on eri kuin sinun, se ei ole silti väärä, eikä huono mielipide.

   Ehkä Anonyymi katselee reittaussivujen top-listaukset ja muodostaa oman mielipiteensä niiden mukaan. Samalla tavalla varmaan IMDB:stä elokuville ja TOP40-listalta sitten poimitaan ne artistit joista kulloinkin tykätään...

   Poista
  8. En minä tuossa ekassa viestissä moittinut sinun arviota, totesin vain että Urbock vie Eichestä voiton harrastajien keskuudessa, johon sitten vastasit epäasiallisesti.
   Saat pisteyttää ja arvioida miten haluat.

   Top listaukset antaa suuntaa millä tasolla suunnilleen liikutaan, enempi niitä kannattaa tuijottaa kuin muutaman blogistin arvioita.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.