Alkon jouluoluet 2013: Great Divide Hibernation Ale

2 kommenttia
 

Hibernation Ale

Panimo: Great Divide, Yhdysvallat
Oluttyyli: Old Ale
Alkoholipitoisuus: 8,7%
Saatavuus: Alkon jouluolutvalikoima (4,49€ / 0,355l)

Hibernation Ale on vuonna 1994 perustetun arvostetun jenkkipanimon ensimmäinen tuote Alkossa (luullakseni), ainakin vakiovalikoiman puolella. Kyseessä on vuodesta 1995, eli panimon alkutaipaleelta asti, valmistuksessa ollut joulun kausiolut. Oluen tyyli on Old Ale ja siinä on sekä Centennial että Cascade humalaa.
 
 

Upean kuparisen ruskea väri ja mittava pitsikäs vaahto, joka takertuu lasin reunoihin. Tuoksu on yllättävä - paahdetun pähkinäistä, kaakaomaista ja kanelisen mausteista tuntumaa ja puumaista brittifiilistä. Jenkki(kuiva)humala häivähtää tyylikkäästi, mutta brittivibat dominoivat. Maussa jatkuu tämä erikoinen kaakaomainen ja paahdetun pähkinäinen ote, joka toimii kyllä hyvin varsin kermaisen pehmeän ja melko täyteläisen suutuntuman kanssa. Hieman konvehtimaista vaaleaa suklaatakin. Loppumaku on kuiva ja puinen, ei aivan tammikypsytetyllä tavalla, mutta melkein. Kohtuullinen katkero ja hyvä lämmittävyys. Onpa erikoinen ja hyvällä tavalla.

Yhteenveto

Kaakaota ja pähkinää
ARVOSANA: 9-

2 kommenttia:

  1. Tää oli kyllä aivan loistava olut. Paras olut pitkiin aikoihin! Maku oli jotenkin niin nautittava ja todella pitkä. Tulee varmaan ostettua toistekin, jos myöhemmin tulee vastaan.

    VastaaPoista
  2. Siis tämä yllätti aivan odottamatta. Hieno panimo kun tällaista osaa tehdä, mutta kyllä Herculeksen perusteella osasi jo jotain odottaakin. Kiva videoarvostelu.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.