Alkon jouluoluet 2013: St. Feuillien Cuvée de Noël

1 kommenttia
 

St. Feuillien Cuvée de Noël

Panimo: Saint Feuillien, Belgia
Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale
Alkoholipitoisuus: 9,0%
Saatavuus: Alkon jouluolutvalikoima (4,20€ / 0,33l)

Alkon jouluolutvalikoiman belgitarjontaa edustava Cuvée de Noël oli maistelussa Reittausblogin konttorilla. Videosta poiketen kyseessä on panimon mukaan maustettu olut, sillä siinä kerrotaan olevan "spices & herbs". Maustepommi tämä ei kuitenkaan ole, vaan enemmänkin aromaattisen hedelmäinen kunnon belgipläjäys. Vahvat suosittelut belgien ystäville ja miksei muillekin!



Punertava ja belgityyliin runsaasti vaahtoava olut. Vaahdon laskemista saa odotella hyvän tovin. Tuoksu on upean belgihedelmäinen - päärynänkuorta, appelsiinia, aromaattista kuivahedelmää ja belgihiivan mausteisuutta. Maku jatkaa pitkälti tuoksun linjoilla, lisäten settiin vielä lakritsaisia ja anismaisia sävyjä, jotka ovat tuttua kauraa näissä vahvoissa belgeissä. Maussakin siis dominoi upea aromaattinen hedelmäisyys. Melko runsaan, mutta pehmeän hiilihappoinen suutuntuma on tälle passeli ja tekee oluesta alkoholipitoisuuden myötävaikutuksella kuivakan ja helposti nautittavan. Hyvä balanssi, hienot hedelmät!

Yhteenveto

Aromaattisen hedelmäinen joulubelgi
ARVOSANA: 9

1 kommentti:

  1. Loistavia arvioita. Vaikka makuasioista puhutaan, niin olen ainakin itse saanut hyvin vinkkiä, mitä sieltä Alkon hyllyltä kannattaa oikein napata koriin mukaan. Keep up good work!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.