Olutarvio: Nokian Keisari Luomu Tumma

1 kommenttia
 
Plakaatti panimon seinässä

Keisari Luomu Tumma

Panimo: Nokian Panimo, Suomi (Nokia)
Oluttyyli: Tumma Lager
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (Ostopaikka: Panimon oma myymälä Keisarikioski, 2,40€ / 0,5l)

Vuoden 2011 luomutuotteeksi valittu Nokian Keisari Luomu on saanut menestystarinansa luonnollisena jatkumona tummemman version. Panimon kuvauksen mukaan olut on wieniläistyylinen, eli ei aivan siis se kaikista tummin lager vaan enemmänkin normilagerin ja tumman välimaastosta. Se vaaleampi Keisari Luomu, eli Luomu Pils, oli itselleni varsinkin silloin heti ilmestyttyään sellainen takuuvarma yleisolut, josta pidin ja jota ostin paljonkin. Kyllähän tällaisia "arkioluita" aina tarvitaan, mutta kilpailu sektorilla on kova. Nokian valttina tässä kisassa on hinta ja Luomu-merkintä, jolle ainakin itse annan jonkin verran arvoa. Tätä olutta ei ole vielä Rauman kaupoissa tullut vastaan, mutta kuten reittaajien vanha sananlasku kuuluu: "jos ei olut tule luoksesi, niin mene sinä oluen luo". Näin kävi tänään kun pyörähdin päivätyön puitteissa Ylöjärvellä ja Nokian Panimo osui sopivasti matkan varrelle. Kävin panimon omassa myymälässä, eli Keisarikioskissa ja ostin sekä Keisari-lasin (4€), että useamman kappaleen eri oluita, jotka oli hinnoiteltu hieman normikauppojen hintoja alemmas. Esim. Keisari Luomu, Luomu Tumma ja 66 APA 2,40€ / 0,5l ja Keisari Kellari 2,10€. Iloinen myyjätäti pakkasi lasin kuplamuoviin ja täräytti koko setin mustaan Keisari kangaskassiin, joka lähti mukaan ilman erillistä veloitusta. Käyn toistekin jos satun paikalle.


Väriltään kuparinen, hieman punertava ja vaahdoltaan varsin runsas, sekä kestävä. Yllättävänkin kirkasta suodattamattomaksi olueksi, eikä hiivoja näkynyt tölkistä kaatuvan mukaan kuten vaaleassa versiossa. Hieman utuista kuitenkin. Tuoksu on puhtaan ja runsaan maltainen. Maltaisuus on leipäistä ja kevyesti paahteisen karamellista sortimenttia. Maltaisuutta tukee vaalean version kaltainen humalointi, joka on sellaista saksalaistyylisen yrttis-ruohoista. Hieman hunajaisuuttakin löytyy. Maku jatkaa tuoksun linjoilla ollen varsin pehmeän maltainen, hieman paahtoleipäinen ja kuitenkin tyyliin nähden nipistävän runsaasti humaloitu. Loppua kohti esiin nousee myös hunajaisuutta. Suutuntuma on lähes keskitäyteläinen ja hieman keskivertoa maltillisemmin hiilihappoinen. Kokonaisuus on hyvin saksalaistyylinen, mielestäni jostain kellerbierin ja wieniläistyylisen lagerin välistä. Maukasta.

Yhteenveto

Tasapainoinen ja maukas luomulager
ARVOSANA: 8-

1 kommentti:

  1. Paskaa olutta,hyi vittu!!!!Vaahto hävisi tosi nopeasti,noin neljässä sekunnissa.Voimakas hiilihappoisuus kuin coca colaa.Arvosana 4-.Kertakaikkiaan pahaa.Ikinä en enää osta.Keisari kellari olut on parasta.Vaahto säilyy kauan.Siitä arvosana 10+.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.