Alkon kesäoluet 2013 ja muita kevään uutuuksia

5 kommenttia
 
Alkon kesäolutvalikoima putkahti esille Olutoppaan foorumilla ja vaikutti heti varsin köykäiseltä. Siihen kuuluu viisi olutta, joista mikään ei vaikuta todelliselta hitiltä. Näiden lisäksi kevään aikana on tulossa muitakin uutuuksia, jotka onneksi ovat hieman mielenkiintoisempia.

Alkon kesäoluet 2013

Kesäolutvalikoima tulee myyntiin toukokuun lopussa.


Herold Bohemian ja Weihenstephaner Pilsner ovat tuttuja Alkosta jo aiemmin, mutta muut ovat uusia. Pietra Colomba Blanche on ranskalainen witbier, joka ei Ratebeerissä liiemmin kehuja kerää. Kapuzinerin vehnis on Kristall, eli suodatettu. Eivätkö ne ymmärrä, ettei vehnäoluita saa suodattaa, tai jos suodatetaan, niin ei niitä nyt Alkoon tarvitsisi ottaa. Ruotsalaisen Wisbyn Pale Ale on ainut joka kiinnostaa jollain tavalla, vaikkei sekään mitään huippuarvioita ole osakseen saanut.

Muita uutuuksia

Kesäolutvalikoiman ulkopuolella valikoimiin tuleekin sitten hieman mielenkiintoisempia oluita. Nämäkin tulevat myyntiin tietojeni mukaan toukokuun lopussa. Rekolan Munkintie on mainio suomalainen dubbel-tyylinen olut ja ensimmäinen Rekolan olut Alkon valikoimissa. Green Flashin West Coast IPA oli aiemmin saatavilla Alko Arkadian erikoisvalikoimasta ja tulee nyt siis vakiovalikoiman puolelle. Kyseessä on perushyvä jenkki-IPA. Hintaa Arkadiassa oli roisit 6,98€ / 0,355l. Toivottavasti hinta on vakiovalikoiman puolella selvästi edullisempi. Nøgne Ø Two Captains on tämän joukon odotetuin, ainakin minulle. Tuhti 8,5% DIPA, näissä panimo on aiemmin loistanut. Ayingerin Bräu-Weisse on laatuvehnis kesän rientoihin, kelpaa mulle!


5 kommenttia:

 1. Nuo kesäoluet eivät kyllä herätä paljon mielenkiintoa. Tuo Summer Pale Ale pitää maistaa, mutta muut voi jäädä maistamatta. Muut uutuudet ovat sitten huomattavasti mielenkiintoisempia ja jokainen vielä maistamatta. Ne tulee kyllä testattua ja Ayinger on varmasti erittäin toimiva kesäjuoma.

  VastaaPoista
 2. Jos Weihenstephanerin pilsiä saisi alle 3 euron, niin ostaisin. Ihan kelpo olut, mutta koska ollaan Suomessa, niin tuonkin kulutusoluen hinta noussee jälleen kerran erikoisoluiden tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuonna 2010 sen hinta oli Alkossa 2,89€ / plo. Nyt on tuon jälkeen verot nousseet, alvit nousseet ja kaikki muutkin nousseet, joten menee luultavasti yli kolmen euron.

   Poista
 3. Herold Bohemian Wheat Lagerin linkki vie Bohemian pilsneriin.

  Itse saatan jopa kokeilla kaikkia, koska maistamatta ja ylittää juuri ja juuri kiinnostuskynnyksen. Muuten lista näyttää melko tylsältä ja pieneltä. Well, something is something...or...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli testi, että huomaako kukaan. Onneksi olkoon Pils!

   Kiitos tosiaan huomiosta :) Heroldin Wheat Lager on hyvä olut ja viimeksi oli Alkossa halpaakin, alle 2€ plo.

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.