Iron Maidenin Trooper-olut Suomeen heinäkuussa!

7 kommenttia
 

Hevipumppu Iron Maiden ja brittipanimo Robinsons ovat lanseeranneet yhdessä Trooper oluen!

Trooper on Maidenin klassikkobiisejä, jonka tuntemisen tulisi kuulua jo kansalaisten yleissivistykseen. Olut on suomalaisittain ilahduttavasti 4,7% vahvuinen, joten sen myyminen on sallittua täällä alkoholipoliittisessa takapajulassa Alkon ulkopuolellakin. Kyseessä on brittiale, joka asettunee vaivattomasti Bitter tai Golden Ale genreen. Maahantuojana toimii Servaali Oy, joka on alustavasti pohtinut oluen lanseerausta päivämäärälle 20.7. Kyseessä on sattumoisin juuri se päivä jolloin yhtye täräyttää keikan Olympiastadionilla Maiden England kiertueen merkeissä.

Mainittakoon, että Robinsons on ihan oikeasti hyvä panimo, joten tarjolla lienee kunnon olutta, eikä "rahat pois"-meiningillä toteutettua kuraa, kuten Motörheadin tai Koff Kotiteollisuuden tapauksissa.

Virallinen lehdistötiedote: http://www.ironmaiden.com/

Bruce kertoo oluesta Vimeossa:

7 kommenttia:

 1. Olisikohan sattumoisin keikalla tarjolla juuri tuota olutta ;)
  Heinäkuuta ja Konserttia odotellessa :)

  VastaaPoista
 2. Täähän oli iloinen yllätys. Luulin jotta britteiin pitää lähtä olutta hakeen.

  VastaaPoista
 3. Nyt olisi juuri kyseinen olut lasissa (pullosta). Tuoksu lupaa oikein hyvää, mutta maku jää valitettavan vetiseksi, kun humalaa ei oikein ole ohutta runkoa paikkaamaan. Ostan toiste, jos real alena tulee vastaan, mutta muuten en.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, piti jo aiemmin kirjoittaa, että kiitos raportista my dear arschloch (mahtava nimimerkki!)

   Kepeät katkerot, tuo maitokauppavahvuisten perisynti. Suomessa sen ovat selättäneet Stadin Panimo - hopbackilla voimakas aromihumalointi ja keveys ei haittaa, sekä Beer Hunter's - niin voimakas katkero, ettei keveys haittaa.

   Maistelen tätä sitten heinäkuussa jos paukahtaa paikallisen marketin hyllyille.

   Poista
  2. Sulkeudun suosioonne, mitä nimimerkkiini tulee.

   Olen 100 % samaa mieltä siitä, että nuo kaksi panimoa ovat osanneet humaloinnilla "jatkaa" siitä, mihin 4,7 % (tai vähemmänkin) jättää. Ei kuitenkaan pidetä tästä liikaa meteliä, etteivät sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet ota tästä vettä myllyynsä, eihän? Joka tapauksessa humaloinnin puute oli tässä siitä erityinen pettymys, että takaetiketti mainostaa olutta itsensä Bruce Dickinsonin kehittämäksi ja tituleeraa tätä "real ale enthusiastiksi", ja goldings ja cascade erikseen vielä mainitaan.

   Mutta sain ostettua pullon tuota olutta, koska en toistaiseksi ole Suomen alkoholiverotuksen piirissä. Pulloa ostaessani kysäisin hollantilaiselta olutkauppiaalta, tietääkö tämä ko. oluen olevan Ruotsissa kielletty. Pyysi toistamaan - tästä voidaan varmasti vähintäänkin osin syyttää puuttellista hollannin osaamistani - ja hämillään vastasi, ettei tiennyt. Kotiin päästyäni lähetin hänelle sähköpostilla pari linkkiä asiasta, mihin vastasi, että kuulostaa oudolta ja ajasta jälkeen jääneeltä, mutta näköjään niin on. Oli pakko vielä vastata lähettämällä linkki parin vuoden takaiseen uutiseen Duff Beeristä...

   Poista
  3. On se aika absurdi laki kun hollantilaisen silmin sitä katsoo :)

   Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.