Olutarvio: Ruosniemen Pikkupomo

0 kommenttia
 

Pikkupomo

Panimo: Ruosniemen Panimo, Suomi (Pori)
Oluttyyli: American Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Olutravintolat (Maistettu Porissa Pub Winstonissa, 0,33l / 5,80€)

Odottamaton matka, tämä oli sellainen. Aamulla herätessä ei ollut hajuakaan mitä tänään puuhattaisiin, eli lomaa parhaimmillaan! Välipäivien suunnitelmissa oli käydä katsomassa Peter Jacksonin uusi Hobitti-leffa ja aamukahvien jälkeen tätä mahdollisuutta alettiinkin selvittelemään. Raumalla tarjolla oli pelkkiä iltanäytöksiä, sellaiseen meneminen ei kolmen pienen lapsen vanhemmilta ihan äkkiä onnistu, sillä siinähän pitäisi hoitaa lapset yökylään. 40 kilometrin päässä Porissa oli tarjolla näytös klo. 16.30, siitä ehtisi vielä illaksi kotiin. Nopea soittokierros ja lapsille oli hoitopaikat hommattu. Isovanhemmat, mihin joutuisimmekaan ilman heitä. Rouva ilmoitti heti, että ennen elokuvaa voisi ehtiä käymään nopeasti ostoksilla parissa sellaisessa liikkeessä joita Raumalla ei ole. Olin tähän oitis suostuvainen ja vedin perinteisen "rouva ostoksille ja äijä oluelle"-kortin. Olin Facebookista lukenut, että Ruosniemen Panimon Pikkupomoa pitäisi löytyä Pub Winstonista, joka on viiden minuutin kävelymatkan päässä Finnkinon teatterista - suunnitelma oli valmis. 

Ruosniemen Panimo perustettiin vanhaan navettaan viime vuonna viiden henkilön toimesta ja se toimii puoliksi harrastuksen omaisesti. Panimon laitteisto löytyi Turun meijeristä - meijerivehkeet muokattiin panimotoimintaan sopiviksi. Panimon tuotanto on pienimuotoista ja aktiivisia tuotteita on tällä hetkellä yksi ja se on tämä Pikkupomo. Tätä on saatavilla säännöllisesti ainakin Pub Winstonista Porissa ja myös pääkaupunkiseudulta mm. Black Doorista. Panimon pojat tiedottavat facebook-sivuillaan saatavuuksista hyvin, joten kiinnostuneiden kannattaa seurata sieltä. Itse olin tästä maistamisen mahdollisuudesta tietysti hyvinkin innoissani, olihan kyseessä uuden suomalaisen pienpanimon uusi maistamaton olut. Osuin Winstoniin ilmeisesti jonkinlaiseen Happy Hour aikaan, sillä paikka oli täynnä. Tiskilläkin joutui jonottamaan useamman minuutin ajan. Löysin kuitenkin onneksi istumapaikan kaukaisimmasta nurkasta. Olut tuli hanasta tietysti kylmänä, jolloin se ei ollut parhaimmillaan. Lämmettyään se kuitenkin aukeni ja aromit pääsivät kunnolla esiin. Laadullisesti tuote oli kunnossa, mitään virhemakuja tai virhearomeita ei löytynyt ja mikä tärkeintä - itse olut oli maistuvaa! Maistamani erä oli luultavasti hyvinkin tuoretta, sillä panimo tiedotti 19.12 toimittaneensa uutta kamaa Winstoniin.



Sameahkon kultaoranssi, kauniin värinen olut, joka vaahtoaa niukasti. Vaahto on kermaista ja kestävää. Tuoksussa pinnalla on raikkaan aromaattinen humalointi, joka saa trooppisen hedelmäisiä ja greippisen sitruksisia sävyjä. Muistuttaa hieman Stadin Panimon tuotoksia. Hienoisen karamellinen maltaisuus tukee taustalla. Hieman myös hiivaisia persikan ja marjaisuuden mieleentuovia tuoksuja. Maku on raikas ja rapsakan humaloitu, siinä on samoja aromaattisia tropiikin hedelmiä ja tiukasti puraisevaa greippisyyttä kuin tuoksussakin. Hieman myös marjaisuutta ja brittimäisen puista humalaa. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja melko maltillisen hiilihappoinen. Hyvä jenkki- ja brittityylin fuusio pale ale. Humalaa ja raikkautta - hieno debyytti Ruosnimeltä!

Yhteenveto

Tasapainoinen, raikas ja aromaattisen hedelmäinen pale ale
ARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.