Olutarvio: Estrella Damm Inedit

3 kommenttia
 

Estrella Damm Inedit

Panimo: Damm, Espanja
Oluttyyli: Aromatisoitu Olut
Alkoholipitoisuus: 4,8%
Saatavuus: Alko (6,99€ / 0,75l)

Kesälomani alkoi perjantaina, mutta ei ole ollut intressejä alkaa reittailemaan ennen kuin nyt. Syykin on selvä, vaimo pyöräytti nimittäin sunnuntai-aamuna potran pojan! On mainittava, että naiset ovat uskomattomia. Sellaista kombinaatiota voimaa, tahtoa, herkkyyttä ja omistautumista ei miehiltä yksinkertaisesti löydy. Synnytyksessä mukana olleille tässä ei ollut mitään uutta, mutta itse jaksan ihmetellä sitä edelleen, vaikka tämä oli jo kolmas kerta.  Tänään lasissa on Alkon "uutuusolut" Estrella Damm Inedit, joka on "uutuus" siksi, että se on itseasiassa vain siirtynyt Alkon tilausvalikoimasta vakiovalikoiman puolelle. Kyseessä on ilmeisesti sekoitus lageria ja vehnäolutta. Mausteina on käytetty lakritsia ja belgityylisistä vehnäoluista, eli witbiereistä, tuttuja korianteria ja kuivattuja appelsiininkuoria (curacao). Olut on, kuten Alkon kuvaus kertoo "Dammin panimon ja useasti maailman parhaaksi valitun ravintola El Bullin omistajan Ferran Adriàn ja hänen tiiminsä yhteistyön tulos". Valmistajat suosittelevat olutta nautittavaksi ruuan kanssa.

6,99€ maksava viinipullolta näyttävä, mutta kruunukorkilla suljettu 0,75-litrainen pullo ohjeistetaan kaatamaan valkoviinilasiin jääkaappikylmänä. Minulla on tuollainen about 0,6-litraa vetävä iso viinilasi, päätin käyttää sitä.Vaalea ja kultainen olut, joka on utuinen ja jonka vaahto on mittava ja tiivis. Tuoksu on kohtuullisen raikkaan hedelmäinen appelsiinisine ja sitruksisine piirteineen, siinä on myös korianterista ja joidenkin tripelien tyylistä pippurista mausteisuutta. Aika aromaattinen tuoksu, josta alkaa oluen hieman lämmettyä löytymään lakritsaisuuttakin. Maku on ja suutuntuma ovat melko kevyitä ja olut tuntuukin jopa hieman vaahtoavalta, joskin pehmeältä suussa. Maku ei yllä aivan tuoksun tasolle, vaikka toki aivan kelvollinen onkin. Aluksi maussa on kevyttä lagermaista maltaisuutta eikä juuri muuta. Vasta keskivaiheilla mukaan astuu mausteisuus lakritsisin vivahtein ja loppua kohti löytyy hieman sitruunaista hedelmäisyyttäkin. Jälkimaussa on kevyttä mausteisuutta ja hienoista lakritsaisuutta. Yleisilme on kuivahko. Jotenkin tuli sellainen fiilis, että ilman lakritsin mausteena käyttöä tämä olisi voinut olla raikkaampi ja hedelmäisempi, nyt jää hieman tunkkaiseksi ja muutenkin jotenkin vajaaksi.

Yhteenveto

Mausteinen lagerin ja alen sekoitus.
ARVOSANA: 7½

3 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon vauvan johdosta!
  Tuli tuota Estrellaa maistettua kolmisen kuukautta sitten ja jotenkin ei uponnut. Ei ole ollut tapana jättää juomia juomatta, joten kurkusta meni alas tämäkin puteli kokonaisuudessaan, mutta ei kyllä antanut kehuille sijaa. Itseäkin häiritsi tuo lakritsimaisuus ja ilman sitä olisi varmasti maistunut paremmin. Pettymys, mutta onneksi on maailmassa muitakin juomia, ettei olla vain tämän varassa.

  VastaaPoista
 2. Eihän tämä varmaan sellaisenaan tosiaan maistu kuin harvalle. Itsellä odottaa jääkaapissa sitä sopivaa ruokaa, jonka kanssa korkata tämä.

  VastaaPoista
 3. Tämä nainen ainakin piti tästä! Perus suomi-lager kun ei uppoa, niin tästä pidin, ihanan pehmeää, mutta silti aromikasta ilman sitä banaania mikä useaa venhistä hallitsee.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.