Olutarvio: Belzebuth Extra Forte

2 kommenttia
 
Belzebuth Extra Forte
 • Panimo: Brasserie Grain d'Orge
 • Maa: Ranska
 • Alkoholipitoisuus: 13,0%
 • Saatavuus: Ulkomailta
 • Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale

Ranskanmaalta saapuu lasiini belgityylinen vahva ale Belzebuth, jonka voimakkuutta korostetaan nimessä Extra Forte maininnoin, nice. Sisällysluettelossa: Vesi, ohramallas, vehnä, riisi, sokeri ja humala, great. Epäilemättä myös hiivaa on käytetty, stunning. 

Pullo on 0,25-litraisena sopivan kokoinen tämän vahvuiselle oluelle. Etiketissä lienee itse Belzebuth, joka pelottaa nopeaa känniä havittelevat alaikäiset pullon luota takaisin äidin kainaloon. Toisaalta  alkoholipitoisuutta mainostetaan pullon yläetiketissä suurella fontilla, ikään kuin se olisi tässä pääasia ja ehkä se onkin? En oikeastaan tiedä tästä oluesta etukäteen mitään, eikä panimokaan ole mitenkään tuttu, joten mielenkiinnolla oluen kimppuun.  


Ulkonäöltään Belzebuth on vaalean kuparinen, täysin kirkas (suodatettu) ja niukkavaahtoinen. Tuoksussa on makeaa ja yksiulotteista sokerista mallasta ja omenaista hedelmäisyyttä. Jos nenän oikein lähelle tyrkkää, niin alkoholin polte tuntuu voimakkaasti. Alkoholinen maku on hieman hedelmäinen, maltainen ja makea. Alkoholi dominoi peittäen muita makuja alleen. Lopussa on mukavasti humalaa, joka hieman taittaa makeutta kuivempaan suuntaan, mutta jää jälkimakuunkin vielä makeutta ja alkoholin lämpöä. Pehmeä suutuntuma on alkoholisuudesta ja makeudesta johtuen tahmainen, lähes täyteläinen ja matalahiilihappoinen. Suutuntuma taitaakin jäädä tämän oluen parhaaksi anniksi. Varsin tasapaksu ja yksiulotteinen vahva ale, joka on ainakin omaan makuuni aivan liian alkoholinen sekä tuoksultaan että maultaan. Tulipahan maistettua.

Yhteenveto: Vahvasti alkoholinen ale.
Nautintasuositukset: 10-12 asteisena lasista

KOULUARVOSANA: 6½

  2 kommenttia:

  1. Hei! Tämäpä herättikin muistoja. Kaveri toi vuosia sitten pari olutpulloa Hollannista matkatuomisina ja toisen muistein olleen Satan Gold ja toisen Beelzebub jotain, mutta enpä löytänyt RB:stä. Mutta sehän olikin tämä Belzebuth! Tuolloin ei tullut ihan kauheasti oluista mitään tajuttua, mutta ei kyllä ihan herkkua ainakaan silloin ollut. Muutenkin kiitoksia kiinnostavista kirjoituksista.

   VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Tämä oli tosiaan yllättävän mauton noinkin vahvaksi olueksi.

   VastaaPoista

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.