Olutarvio: Brooklyn Local 2

0 kommenttia
 
Local 2
 • Panimo: Brooklyn Brewery
 • Maa: Yhdysvallat
 • Alkoholipitoisuus: 9,0%
 • Saatavuus: Alko (12,90€ / 0,75l)
 • Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale

Reittausblogi selvittää, onko tämä oluiden Rolls-Roycena mainostettu olut aidosti Rolls-Royce arvonimen ansaitseva vai asettuuko se lähemmäs legendaarista Lols-Roycea. Olueen on lisätty perusraaka-aineiden lisäksi villikukkahunajaa ja tummaa sokeria ja se on pullossa jälkikäyvä. Pakkauksen ulkoasuun on selvästi panostettu ja iso pullo onkin varsin tyylikäs ilmestys. Vaikka olut onkin yhdysvaltalaisen panimon käsialaa, niin vaikutteet on haettu Belgian suunnalta ja niin käytetyt maltaat kuin humalatkin ovat eurooppalaisia. Minulla on tämä pullo ollut kellarissa lokakuun lopusta asti, jolloin olut tuli Alkoon myyntiin. Jätin silloin maistamatta, koska yleinen mielipide olutta maistaneilla oli, että kypsytys saattaisi parantaa olutta. Lisäksi hetki sen jälkeen paukahti jouluoluet kauppojen ja Alkojen hyllyille ja niin tämä kaunokainen "unohtui" kellariin. Ajattelin korkata pullon nyt sillä sitä saa vielä Alkon valikoimista lisää, jos se vaikka sattuisi osoittautumaan erinomaisen hyväksi. Mitään "ihan ok" tason olutta ei tällä litrahinnalla (17,20€) viitsi ostella. Kesällä 2009 Alko tarjosi tämän edeltäjää Local 1:stä, joka oli vaalea belgityylinen olut samassa vahvuusluokassa kuin tämä Local 2. Se aukesi iloisesti (ja LUJAA!) paukahtaen lasten nukkumaanmenoajan jälkeen, joten nyt ajattelin varovaisuuden olevan paikallaan tätä avattaessa ja tottahan toki siellä pullossa painetta olikin sen verran, että jytky olisi tälläkin kertaa kajahtanut ellei varovaisuutta olisi noudatettu. Tämä siis varoituksen sanana, mutta mikäli naapurille haluaa mennä brassailemaan niin eikun pihalle tai parvekkeelle ja Local 2 reteästi paukahtaen auki.


Brooklyn Local 2 on väriltään tumman ruskea ja valoa vasten tarkasteltuna hieman kuparinen. Vaahto on runsas, tiivis ja kestävä. Tuoksu on makeahko, hieman sokerinen ja voimakkaasti kuivatun tumman hedelmäinen, mausteinen sekä hieman appelsiininen. Varsin aromaattinen tuoksu, jonka lopussa on vielä hieman kukkaista humalointiakin, maltaisuus esiintyy pääosin karamellimaisena. Maku on tuoksuun nähden yllättävän kuiva, eikä niinkään makea, mikä on hyvä juttu. Mausta löytyy tarkemmin eriteltynä tummia hedelmiä, hieman belgihiivaisuutta, kukkaisuutta ja toffeista / karamellimaista maltaisuutta. Maku kuivuu loppua kohti entisestään, eikä alkoholi maistu. Varsin hyvää ja helposti nautittavaa, mutta samalla hieman särmätöntä ja suutuntumaltaan yllättävän ohutta vahvuisekseen. Suutuntuman hieman vaahtoavaa hiilihappoisuutta joudun moittimaan, pehmeämpi ja matalahiilihappoisempi ote sopisi tämän tyyliseen olueen mielestäni paremmin. Pidin kuitenkin oluen kuivasta ja runsaan hedelmäisestä yleisilmeestä. Eli ennemmin kuitenkin se Rolls-Royce kuin Lols-Royce, vaikka huippuoluen arvonimeä en tälle pystykään myöntämään. Melko hyvää, muttei missään nimessä erinomaista. Luulen silti, että ainakin yksi pullo tulee ostettua lisää ja jätettyä kellariin vuosiksi makaamaan, josko hiilihappoisuus siitä laantuisi. Jos tummat belgit maistuu ja kukkarossa tuntuu liian täydeltä, niin suosittelen maistamaan.

Yhteenveto:  Kuivahko, tumman hedelmäinen ja kukkainen, mutta turhan suutuntumaltaan turhan ohut ja vaahtoava belgityylinen vahva ale.

Nautintasuositukset: Hieman viilennettynä.

ARVOSANA: 8-

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.