De Molen Bommen & Granaten

0 kommenttia
 
Säilyvyys on taattu
Pari viikkoa sitten tuli veljen kanssa maisteltua De Molenin shamppanjahiivalla pantu Barley Wine oluttyyliä edustava, varsin messevästi nimetty Bommen & Granaten. 0,75 litrainen pullo oli sopiva jaettavaksi, sillä potkua tästä herkusta löytyy peräti 15,2%. Etiketissä luvataan 25 vuoden säilyvyys, mutta tämä yksilö aukesi aika tarkkaan vuoden ikäisenä, olut oli nimittäin pantu 28.7.2009 ja nautiskelu tapahtui 26.7.2010. 

Korkki oli sinetöity reilulla kerroksella punaista "mömmöä", joten säilyvyys kellarissa olisi ollut varmasti taattu. Kun mömmöt oli saatu kaavittua pois, aukesi korkki sen suuremmitta ongelmitta, ilman sen suurempaa tussahdusta saati poksahdusta. Korkin alta paljastui yksi parhaista ja antoisimmista olutkokemuksistani tähän mennessä.

Mahonginruskeaa herkkua...

Arvio: 
Bommen & Granaten on ulkonäöltään mahonginruskea ja lähes täysin vaahdoton, muistuttaa ulkonäöltään hieman konjakkia. Hiivaa leijuu lasissa jonkin verran pieninä partikkeleina tehden oluesta hieman samean. Tuoksu on voimakas ja lämpöä huokuva, hyvin makea, kuivatun hedelmäinen, rusinainen ja taatelinen, lopussa humalointia ja hiven alkoholia. Maku on todella makean hedelmäinen, rusinainen ja maltainen, humalointi ja massiivinen makeus peittävät alkoholisuuden lähes täysin alleen. Pitkässä jälkimaussa humalointi tulee paremmin esiin. Suutuntuma on täyteläinen ja lähes hiilihapoton, muistuttaa siinä mielessä hieman sahtia tai portviiniä. Monimuotoinen, lämmittävä ja massiivinen jälkiruoka/seurustelujuoma!

Kouluarvosana:

Harmittaa, etten hommannut kahta pulloa, olisi toisen voinut ikäännyttää kunnolla... Melkein joutuu hommaamaan lisää. Vielä on kellarissa maistamatta saman panimon imperial stout "Rasputin" odottamassa sitä maagista "oikeaa hetkeä"...Pidän panimon tyylistä jakaa etiketeissään paljon tietoa.


Nautittu yksilö oli tämän batchin nr. 106/498. Miksei Sinebrychoff ota samaa periaatetta käyttöön, olisi kiva lukea tölkinkyljestä 1556078 / 55030400...

Linkkejä:
Panimo: Brouwerij De Molen
Bommen & Granaten Olutopas.infossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.