Bosteels Pauwel Kwak

2 kommenttia
 
Bosteels Pauwel Kwak on belgialainen vahva ale, eli pintahiivaolut. Vaikka itse olutkin on sangen mielenkiintoinen, niin mielenkiintoisempi taitaa olla oluen nimikkolasi ja tarina lasin takaa. Tarina kertoo, että Pauwel Kwak, joka oli majatalonpitäjä ja oluenpanija jo 1700-luvun lopussa, olisi luonut 1800-luvun alkupuolella tämän oluen nimikkolasin postivaunujen kuljettajille, jotka päivittäin pysähtyivät Belgian Itä-Flanderissa sijaitsevassa Derdemonden kaupungissa Pauwel Kwakin majatalon läheisyydessä. Postivaunujen kuljettavat eivät tuohon aikaan saaneet nousta vaunujen kyydistä vaunujen pysähtyessä, joten olut piti tuoda heille postivaunuihin, jotta he saivat janonsa sammutettua. Normaalit lasit eivät olleet tähän tarkoitukseen kovin sopivia, joten Pauwel Kwak päätti keksiä lasin joka voitaisiin ripustaa hevosvaunuihin. Näin ainakin panimon kertoman mukaan... Itseltäni ei ainakaan toistaiseksi tätä varsin huikeaa lasia löydy, mutta saisihan moisen tilattua mm. Cracked Kettlestä reiluun 27€ hintaan. Saattaa olla että jää tilaamatta...

Pullo, lasi ja teline (kuva wikipediasta)

Aidon lasin puutteessa päätin kaataa oluen tulppaanilasiin. Panimon sivuilla neuvottiin, että lasin tulisi 5-6 asteinen kaadettaessa, kuten oluenkin, joten livautin lasinkin hetkeksi jääkaappiin.

Bosteels Pauwel Kwak


Arvio: Bosteels Pauwel Kwak (8,4%) 

Kwak on punertavan ruskea, täysin kirkas olut, jonka kevyesti beige vaahto on tiivis ja kermainen. Makeahkossa tuoksussa on päällimmäisenä hedelmäisyyttä, persikkaa, ja ehkä mangoakin, näiden jälkeen kuvaan astuu rusinaisuus ja  toffeinen maltaisuus, tuoksusta ei erotu mainittavaa humalointia vaan katkeruutta korvaamassa on hienoista mausteisuutta. Hieman lämmettyään raikas hedelmäisyys kääntyy enemmän maltaisuuden ja rusinan, sekä tummien hedelmien suuntaan. Makea maku on tumman hedelmäinen, rusinaa ja toffeista mallasta. Jälkimaussa hento mausteisuus nostaa päätään, löytyy ainakin helposti tunnistettava korianteri ja hyvin kevyt humalointi, katkeruutta ei ole juuri lainkaan. Suutuntuma on silkkisen pehmeä, kohtalaisesti hiilihappoinen ja erittäin miellyttävä. Olut on todella helppo nautiskeltava, alkoholia ei esiinny missään vaiheessa. Suosittelen! 

Kouluarvosana: 9

Linkit:2 kommenttia:

  1. Suosikkiolueni, kun sitä vielä Kalliossa 90-luvulla sai. Myöhemmin Alkosta myös löytyi, mut nykyään ei taida olla edes listoilla .... Valitettavasti.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.