Liefmans Goudenband

0 kommenttia
 
Maanantaina palataan sorvin ääreen, joten tämä on kesälomani viimeinen bloggaus. Jatkossa tahti tulee varmasti hiipumaan, mutta yritetään pitää reitattavien juomien suhteen rima korkealla, kirjoitusten suhteen taso matalla ja mahdolliset vitsit kuivina. Kesäloman viimeiseksi nautiskeluolueksi säästelin kellarissa Liefmans Goudenbandia. Kyseessä on 0,75l pullo 8% vahvaa belgialea, joka on sekoitus panimon tiloissa ikäännytetystä (panimon sivujen mukaan 2 vuotta) ja tuoreemmasta pintahiivaoluesta. Itseasiassa kaikki Liefmansin oluet näyttävät olevan näitä blended aleja. Liefmans myös käsinpakkaa, eli käytännössä käärii kaikki oluensa paperiin, jossa on kaikki perinteisen etiketin tiedot, itse pullo on etiketitön ja ainoastaan parasta ennen päiväys löytyy korkkiin merkattuna. Omassa pullossani parasta ennen on annettu 07/2019, olettaisin parasta ennen päiväyksen asetetun 10 vuoden päähän pullotuksesta, joten omani on noin vuoden ikäinen.

Vaatteet päällä
Nakuna
 
Lasissa
ARVIO:
Goudenband on väriltään tumman ruskea ja hieman punertava (etenkin valoa vasten). Vaahto on keskikokoinen ja jättää laskiessaan hieman pitsiä. Tuoksu on aluksi happaman marjainen ja etikkainen. Löytyy myös omenaista pirteän kirpeää hedelmäisyyttä. Hieman lämmenneenä löytyy myös maltaisuutta. Hapan maku on omenaisen hedelmäinen, punaviinietikkainen, kirsikkainen, marjainen ja toisinaan löytyy myös vivahteina hieman tummaa hedelmäisyyttä, sekä karamellisuutta. Suutuntuma on keskitäyteläinen, maltillisesti hiilihappoinen ja lopussa melko kuiva. Monimuotoinen hapan ale.

Kouluarvosana: 9-

Hieno tapa päättää kesäloman reittaukset, monimuotoinen ja hitaasti nautittava elämys. Muistutti jonkin verran aiemmin nauttimaani Rodebach Grand Cruta. Toinen pullo jäi vielä kellariin, joten maistellaan myöhemmin uudelleen, mutta annetaan nyt ainakin pari vuotta aikaa kypsyä.

LINKKEJÄ:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.