Brewdog Tokyo*

0 kommenttia
 
Brewdogin Tokyo*, intergalactic fantastic oak aged stout, on vahvin olut jota olen toistaiseksi päässyt maistamaan, sen alkoholipitoisuus on 18,2%. Tätä ennen tuota hamuttua "titteliä" piti hallussaan Mikkeller Black (niin ikään imperial stout), jonka vahvuus oli 17,5%. Olut on nimetty tribuutiksi vuoden 1980 videopeli Space Invadersille, jota Japanin pääkaupungissa pelattiin (pelataan?). Etiketin saatetekstissä luvataan, että kaikki tuo pikselirikas action on saatu mahdutettua tähän olueen... Mitähän se tarkoittaa? Olut on pintahiivalla pantu, käyttäen useita eri maltaita, karpaloita ja jasmiinia, sekä useita humalalajikkeita. Lopuksi koko komeus on laitettu ranskalaisiin tammitynnyreihin ikääntymään.

Brewdog Tokyo* (18,2% abv)


Brewdogin tapaan tyylikäs etiketti


Kolanruskea, kohtalaisesti vaahtoava olut. Vaahto katoaa melko nopeasti, mutta lasin reunoille jää pieni rinkula ja pyörittelemällä irtoaa lisää. Tuoksu on voimakkaan paahteisen maltainen, siitä löytyy mustaa kahvia, lakritsia, suklaata, tammisuutta ja makeaa tummaa hedelmäisyyttä. Jos liian läheltä nuuhkaisee, niin alkoholin pistävä polte peittää muut aromit alleen. Hieman kauempaa nuuhkimalla eri nyanssit erottuvat paremmin. Maku on makea, tummia hedelmiä ja marjaisuutta (kirsikkaa?), hieman tammisuutta ja vaimeasti suolaista lakritsia. Lopussa iskee voimakas yrttinen humalointi, joka kuivattaa suuta. Jälkimaku onkin pitkä ja siinä suklaisuus ja lakritsaisuus nousevat alkoholin lämmön kanssa parhaiten esille, myös yrttistä mausteisuutta esiintyy hieman. Alkoholipitoisuus on kätketty yllättävän hyvin makeuden ja reilulla kädellä annostellun humaloinnin taakse. Maussa alkoholia ei esiinny häiritsevästi ja tuoksussakin vain ajoittain. Suutuntuma on lähes täyteläinen ja maltillisen hiilihappoinen. Loistava ja monimuotoinen kattaus, hieno imperial stout!

Kouluarvosana: 9+

Reittausvihko


Toinen pullo jäi vielä kellariin odottelemaan seuraavaa maistelua, jonka ajattelin tapahtuvan vasta vuosien päästä, jolloin odotettavissa on vieläkin hienompi maistelukokemus. Olutta on saatavilla mm. Alko Arkadian erikoisvalikoimasta.

Linkkejä:

Tokyo* panimon sivuilla
Tokyo* Alkon sivuilla
Tokyo* Olutopas.infossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.