Olutarvio: Mallaskosken Dark Mood Rye Lager

0 kommenttia
 

Dark Mood

Panimo: Mallaskosken Panimo, Seinäjoki
Oluttyyli: Ruislager
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Maitokaupat (arvioitu pullo saatu panimolta)

Tough Luck IPAn ja Last Laugh Amber Alen lisäksi Mallaskoskelta on tullut kolmaskin maitokauppauutuus, Dark Mood Rye Lager, joka on aiemmista poiketen pakattu pulloon. Dark Moodin innoittajana on toiminut juuri Alkon valikoimiin tullut Black Imperial Rye, josta juuri viime viikolla laitoin itsekin Rauman keskustan Alkoon tilauksen.
”Olimme erittäin tyytyväisiä Black Imperial Rye –olueen ja erityisesti siinä käytettyyn simcoe-humalaan. Tähän pohjautuen halusimme luoda hieman kevyemmän, pt-kauppaan sopivan oluen”, avaa Mallaskosken Panimomestari Jyri Ojaluoma oluen taustoja.
Maltaat: Pils, Ruis, Crystal, Savu, Chocolate
Humalat: Simcoe, Centennial
Katkeruus: 40 EBU



Kauniin punertava olut, jonka ylle muodostuu tiheäkuplainen pitkään kestävä vaahto. Tuoksussa on limppuista ja ruisleipäistä maltaisuutta sekä kevyen havuista humalaa. Pientä karamellisuuttakin kurkistelee. Käymisaromeiltaan totta kai lagermaisen neutraali ja intensiteetiltään kesy - sellainen pehmeä ja harmiton. Maussa onkin sitten särmää ihan eri tavalla. Vahvuuteensa nähden varsin runsasrunkoinen lager maistuu etenkin jälkimaussa runsaan rukiiselta. Katkeruus puree ensin terävästi, mutta katoaa sitten nopeasti taustatekijäksi. Humalat tuovat keskivaiheilla hieman hedelmäisyyttä peliin ja jälkimaussa nousee havuisuuttakin - kyllä tämä silti enemmän mallasvoittoiseksi jää, mikä on hyväkin, sillä ruis nousee mukavasti esiin. Hyvänmakuinen olut ja hyvällä rungolla. Tykkään!

Yhteenveto

Hyvärunkoinen, mukavan rukiinen olut
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.