Olutarvio: Gouden Carolus Easter Beer

0 kommenttia
 

Gouden Carolus Easter Beer

Panimo: Het Anker, Belgia
Oluttyyli: Belgityylinen vahva ale
Alkoholipitoisuus: 10,5%
Saatavuus: Alko (9,48€ / 0,75l)

Alkon pääsiäisvalikoiman suurin, mahtavin ja odotetuin on minun mielestäni tämä Gouden Carolus Easter Beer. Kyseessä on belgialaisen ikiwanhan Het Anker panimon 10,5-prosenttinen aniksella ja appelsiininkuorilla maustama ale. Gouden Carolus tuoteperheen Classic kuuluu Alkon vakiovalikoimaan. Olen maistanut Classicin lisäksi myös Hopsinjoorin ja Ambrion (josta en ole vielä blogiin kirjoittanut), erinomaisia kaikki.  Tästä panimon pääsiäisoluesta on aiemmilta vuosilta monta eri versiota ja tämä nyt myynnissä oleva on tietojeni mukaan taas uusi. En ole aiempia maistanut, joten vertailupohjaa ei ole. Innolla kuitenkin kimppuun!



Tummanruskea, valoa vasten kauniisti punertava ja kirkkaan oloinen olut, jonka vaahto on belgityylisesti massiivinen, "kumpupilvinen" sekä paksusti pitsiä jättävä. Tuoksu on pehmeä, se on kuin sokerilla kuorrutettu hedelmäkakku, jossa on voimakkaasti lakritsia ja salmiakkia sekä appelsiininkuorta ja kuivattuja hedelmiä. Hieman makea maku on todella paksusti lakritsinen, upeaa. Lämmittää ja miellyttää. Mausta löytyy myös tuoretta päärynää, kuivattuja hedelmiä, rutkasti anismaista mausteisuutta ja loppua kohti kuivuvaa yrttisyyttä. Monimuotoinen ja lämmittävä kokemus, joka on toisaalta hedelmäinen, toisaalta jylhän lakritsainen ja mausteinen. Suutuntuma on täyteläinen ja melko maltillisen hiilihappoinen, kuten odottaa sopii. Hieno belgiale. 

Mielestäni tämä on hintansa arvoinen, ei näitä tällaisia pläjäyksiä kovin usein tee mieli nauttia, mutta silloin kun nauttii niin todella nauttii ja pitkään. Suositteluni.

Yhteenveto

Voimakkaan lakritsainen ja hedelmäinen monimuotoinen belgiale
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.