Olutarvio: Baltika 8 Wheat

0 kommenttia
 

Baltika 8 Wheat

Panimo: Baltika Brewery, Venäjä
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Saatavuus: Alko (2,99€ / 0,5l)

Aiheuttaako venäläinen olut epäluuloja? Aivan suotta, voit luottaa laatuun ainakin jos pullossa lukee Baltika. Baltika 8 Wheat on Alkon tämän viikon uutuuksia, se on saksalaistyylinen suodattamaton vehnäolut, eli hefeweizen (hefe=hiiva, weizen=vehnä). Alle kolmen euron hinta on varsin edullinen Suomen mittapuulla ja maunkin tiedän olevan hyvä aiemmasta, vuonna 2010 tapahtuneesta maistelusta. 

Baltika Breweries on Venäjän suurin panimo, sillä on useampia laitoksia ympäri maata, suurin lienee Pietarissa, jossa ymmärtääkseni on myös pääkonttori. Baltikan panimoissa valmistetaan mm. bulkkimerkkejä kuten Tuborg, Carlsberg ja Kronenbourg. Panimo tekee kuitenkin näiden lisäksi oluita joissa on makuakin ja ne sijoittuvat panimon nimeä kantavan Baltika tuotemerkin alle. Toki Baltika-brändin alla valmistetaan myös bulkkilageria, joka on aivan yhtä mautonta kuin kansainväliset suurmerkitkin, mutta mahtuu sinne myös tämän Baltika 8 Wheatin tai Baltika 6 Porterin kaltaisia varsin maistuvia oluita.



Tämä on sitä vehnistä. Sameaa, keltaoranssia ja hieman "likaista". Oluen pinnalle kasvaa iso, kumpuileva ja kotvasen kestävä valkoinen vaahtokukka ja samalla pullon pohjalta sekaan kaadetut hiivat hiljalleen valuvat lasiin oluen joukkoon. Aina yhtä kaunis näky. Tuoksu tässä Baltikassa on melko voimakas ja miellyttävä. Löytyy kypsää banaania, hiivaista, mausteista ja hieman hapanta vehnäisyyttä sekä sitruunaista hedelmäisyyttä. Maku etenee vehnäoluiden makeampaa laitaa kohti happamamman vehnäistä ja kuivempaa maalia. Matkalla se jallittaa mauttomuuden, vie bulkkikurat putkiharhautuksella kebabille, siirtää lätyn sivuun mausteiselle hiivaisuudelle, joka laukoo suoraan maltaisen hekuman yläpesään. Hyvin tehty sitruunaisen hedelmäinen hefeweizen. Tämä on vehniksien ystäville takuuvarma valinta.

Yhteenveto

Maittava sitruunaisen hedelmäinen vehnäolut
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.