Olutarvio: Linden Styyri Nordic Lager

0 kommenttia
 

Styyri Nordic Lager

Panimo: Linden Brewery, Rauma
Oluttyyli: Vaalea lager
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Olutravintolat, tulossa kauppoihin

Styyri eli perämies on raumalaisen Linden Breweryn ensimmäinen lager. 4,7% vahvuisessa suodattamattomassa lagerissa on alaotsikkona Nordic Lager, joka panimon olutmestarin mukaan tarkoittaa pohjoisiin oloisiin paremmin sopivaa hieman runsaampaa mallaspohjaa.

Maltaat: Pilsner, Pale Ale, Crystal 100 ja Munich
Humalat: Magnum, Hallerthau Mittelfruh

Olut tuli tänään hanaan raumalaiseen Old Copper'siin, joten lennähdin paikalle maistamaan tuotteen tuoreeltaan. Pullo on alla olevassa kuvassa ihan vaan rekvisiittana, mutta olut löytyy jatkossa siis tyylikkäässä tipuetiketissä kaupoistakin - jokaisella panimolla pitää kuulemma olla oma lintuolut.

Syvän kultainen, täysin kirkas, vaahdoltaan tiheäkuplainen ja kestävä olut. Tuoksussa on leipäistä maltaisuutta, pieni aavistus toffeista runsautta ja hentoa kukkaisuutta sekä hedelmäisyyttä. Puhdasmaltainen, raikas ja laadukas lagerin tuoksu. Hienosti on onnistunut sekä käyminen, että kypsytys. Maku on myös raikas ja maukas. Mallaspohja on Vienna lagerin tai Dortmunderin tyyliin hieman runsaampi kuin peruskeppanassa ja yleisilme alussa hieman makeampi, mutta katkero tasapainottaa ja loppuveto on miellyttävästi rapsakan kuiva. Hanasta laskettuna suutuntuma on keskitäyteläinen ja hiilihappoisuus pehmeää. Onnistunut lager. Lindenin korkea laatutaso pysyy, vaikka pintahiiva onkin vaihtunut pohjahiivaksi.

Yhteenveto

Hyvärunkoinen ja laadukas lager

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.