Olutarvio: Saimaan Juomatehtaan Laakeriolutta

0 kommenttia
 

Saimaan Juomatehtaan Laakeriolutta

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Mikkeli
Oluttyyli: Vaalea lager (suodattamaton)
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (arvioitu tölkki saatu panimolta)

Saimaan Juomatehdas on tuonut markkinoille tyylikkääseen retroasuiseen tölkkiin pakatun suodattamattoman luomulagerin. Oluen "se juttu" on yhdellä tilalla viljelty luomuvilja: 
"Saimaan Juomatehtaan Laakeriolut on kunnianosoitus suomalaiselle läpi sukupolvien hioutuneelle maanviljelyn taidolle. 15. polven isännän Tommin viljelemä vilja takaa oivallisen oluen, siksi panemiseen käytetäänkin ainoastaan Tuomas Pekanpojan vuonna 1579 perustaman tilan luomuviljaa."
Ohramaltaan lisäksi oluessa on käytetty myös kauramallasta. Humalina toimivat tsekkiläiset Premiant ja Saaz, jotka nekin ovat luomuviljeltyjä. Ihan peruslageria siis pitäisi olla tarjolla, mutta erikoismaltain ja suodattamattomasti. Suodattamattomuus tarkoittaa sitä, ettei oluesta ole käymisen jälkeen suodatettu hiivaa pois, joten se on luonnollisesti hieman samea. Tämä on yleensä positiivinen asia, koska suodatus vie hiivan lisäksi pois makuja ja aromeitakin. 


Kaunis utuisen kultainen suodattamaton olut. Vaahtokukka muodostuu mukavasti, mutta se ei ole kovin pitkäikäinen. Tuoksussa on maltaisuutta ja kukkaisuutta sekä hitunen hedelmäisyyttä. Hyvä ja houkutteleva perinteisen kellerbierin tuoksu - ei terävyyttä, vaan pikemminkin pyöreyttä. Olut on suussakin mukavan maltainen ja melko pehmeä. Hyvä maltaisuus ja rapsakka puraisu, ehkä hieman täyteläisyyttä tuovaa diasetyyliäkin. Pienet miinukset jälkimaun hentoisesta metallisuudesta ja hiilihapotkin ovat aluksi taas turhan terävät, mutta asettuvat hetken odottelun jälkeen paremmin uomiinsa. Hyvän makuinen perusolut, suodattamattomuus rulettaa! Minulle olut toi taannoisen Tsekin reissun muistot pintaan, siellä nimittäin tuli parit suodattamattomat kipattua.

Yhteenveto

Maukas suodattamaton lager

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.